Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Як зробити світ кращим?
Як зробити світ кращим? Печать
Автор Админ   
03.05.2021 г.



Великдень. Величне та найсвітліше свято, яке нікого не залишає байдужим, та споконвіку символізує перемогу над силами темряви і зла. Великдень нагадує нам про любов і милосердя, страждання і біль та про одвічні людські цінності. Великдень символізує собою любов до життя.

Світле Воскресіння прийнято наповнювати добрими справами. Головні атрибути Великодня: писанки, крашанки й паски. Та все ж невід’ємна великодня страва – це духовна пожива. Де ж навчають одному й другому разом - пекти паски і робити добрі справи? Ну, наприклад… 

ТВОРИ ДОБРО!

Як змінити світ на краще знають у ДНЗ Охтирського центру професійно-технічної освіти. Навчання там поки що ведеться дистанційно. Тож, ми заглянули на сайт нашого ДНЗ ОЦПТО і ознайомилися з їхнім життям, навчанням та творчим розвитком. 

Нас цікавить Великдень. Будь-ласка, охтирські ліцеїсти взяли участь в обласному фестивалі «Сходинки духовності» і були кращими. Головний меседж відеоролика : «Твори добро!», про що й написано на фасаді Охтирського кафедрального Покровського собору. 

Ольга Бровко, заступник директора з навчально-виховної роботи, поділилася інформацією про добрі справи ДНЗ Охтирський ЦПТО: «Нещодавно, наш заклад приєднався до Всесвітньої акції «Посади своє дерево». Метою цієї доброї і вкрай необхідної справи є формування екологічної культури у населення, поширення знань про значення та захист зелених насаджень. Нашому довкіллю завдано непоправної шкоди. Ми повинні рятувати природу, робити світ кращим. Тож нашим керівництвом було закуплено фруктові дерева та кущі агрусу у ПРАТ «Сад», і 15 квітня весь наш викладацький колектив садив дерева. Вибрали саме фруктові, щоб і згадка була, і краса, і ягоди з фруктами. 

Наші думки і наші справи впливають на наше здоров’я. Як на фізичному так і на психологічному рівні.

Якраз цим і займаються наші психолог Леся Татаренко та соціальний педагог Анастасія Катрич. З 19 квітня в нашому закладі пройшов тиждень психології під гаслом «Життя без чорних смуг!».

Викладачі створили програму на весь тиждень. Звісно, все в режимі онлайн. Теми тижня психології були такі: день пізнання, день релаксу, день тітоньки Сови, день здоров’я та день позитиву. Хочу зупинитися на деяких цікавих моментах, хоча всі пункти – актуальні та корисні.

«Пізнай себе!» - для цього було запропонували нашим викладачам, учням та їхнім батькам психологічні онлайн тести;

«Запроси на каву». Мільйони людей у всьому світі починають свій день із чашки кави. Чим корисна, яка улюблена і в додачу треба надіслати приємну світлину;

«Поради тітоньки Сови» насправді поради та настанови мудрих людей. Чому б до них не прислухатись: «Все в наших руках, тому їх не можна опускати»;

«Здоров’я для мене, це -…» - фотозвіт про свій здоровий спосіб життя. Позитивні емоції від прочитаної книги, прогулянки в ліс, посадки дерев… - впливає на наше здоров’я. А світлі думки – це невід’ємна складова здорового способу життя. 

Так працюють наші психологи, вони створили групу у Viber і підтримують усіх, і викладачів, і учнів в цей складний період. І батькам також дають поради, проводять тренінги та тематичні заняття. Це теж добрі справи. Під час пандемії морально важко всім.

Нещодавно ДНЗ ОЦПТО долучився до Всеукраїнської акції «Серце до серця», яке проходить під гаслом «Здоров’я немовлят» з метою придбати неонатальне медичне обладнання для дитячих лікарень. 



Ми намагаємося іти в ногу з часом і одночасно підтримувати наші народні традиції. Невдовзі Великдень. Безумовно, група кухарів-кондитерів вивчає рецепти й технологію приготування й випічки традиційних і популярних страв. Звичайно, наші вихованці вчаться пекти паски класичні. Та в кожної господині є родинні рецепти, а ще цікаво випробувати щось новеньке. От, наприклад, на слуху вже з’явилися панетоне і крафіни. Тож, наші учні разом зі своїми майстрами виробничого навчання випробовують нові рецепти. Як казав наш Кобзар: «Чужому навчайтесь і свого не цурайтесь…». 

Такі добрі справи створюються в Охтирському закладі професійно - технічної освіти, вони змінюють світ на краще. 

Паска - це символ життя, а писанка – символ добра, сонця і оберегу від злих сил. А милосердя та любов до ближнього – це одвічна людська цінність. 

Воскресіння Ісуса Христа дає змогу перемогти духовний занепад і жити новим повнокровним життям. 

Валерія Бакуліна


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg