Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Угода мерів: Охтирка бере участь в заході Євросоюзу
Угода мерів: Охтирка бере участь в заході Євросоюзу Печать
Автор Админ   
24.04.2024 г.



Заступник міського голови Олександр Масло представляє Охтирку на заході в Мостарі (Боснія та Герцеговина)

Колеги діляться досвідом, обговорюється співпраця у сфері відновлення та сталого розвитку. 

Мостар має досвід в питанні об?єднання представників різних національностей довкола єднання після війни, відбудови, соціальних та культурних питань.

Для Украіни - це  питання внутрішньо-переміщених осіб та їх інтеграція до суспільного та економічного життя громади, до якої вони переїхали.

Місто Мостар (Mostar) також ділиться досвідом про те, як зберегти свою ідентичність та історію. Візитівка міста, від якого пішла назва Мостару, СТАРИЙ МІСТ був зруйнований. Відновлення культурної спадщини має лягти в основу відбудови, бо це зберігає минулу історію громади і формує її аутентичне майбутнє



У 2005 році СТАРИЙ МІСТ було відбудовано першим, а потім житло. Саме МІСТ став символом відбудови і залучення інвестицій через партнерство. Це дало поштовх до розвитку туризму і в місто приїжджають із будь - якого куточку світу. Саме туризм є джерелом наповнення бюджету і без відновлення культурної та історичної спадщини громади втрачатимуть свій економічний потенціал. Звісно, запити мешканців, в першу чергу, торкатимуться відбудови житла - їм потрібно десь жити, відновлення критичної інфраструктури- їм потрібно виживати і тільки потім, десь там, вони піднімуть питання культурної спадщини

Досвід Мостару в цьому - постійний діалог із мешканцями та донорами щодо культурної спадщини, щоб тримати баланс між потребами самого міста і його мешканців

Довідково: З грудня 2023 року місто Охтирка приєдналось до Європейської ініціативи "Угода мерів щодо Клімату та Енергії"

Угода мерів в Україні - це рух за збереження клімату та енергії на місцевому рівні. Європейська ініціатива Угода мерів об'єднує тисячі місцевих органів влади, які добровільно взяли на себе зобов'язання по досягненню кліматичних і енергетичних цілей ЄС. 

Підписанти зобов'язуються вжити заходів для досягнення мети щодо скорочення викидів парникових газів щонайменше на 35% до 2030 року та адаптації до наслідків зміни клімату.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg