Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow Дитячі малюнки закликають "Нафтовик" до перемог
Дитячі малюнки закликають "Нафтовик" до перемог Печать
Автор Газета "Город А"   
03.09.2013 г.

ImageЩось занадто довго "Нафтовик" не бажає по­вертатися у Прем'єр-лігу, щоб змагатися з елітою українського футболу. Можливо, дитячий кон­курс малюнка допоможе нашим професійним спортсменам усвідомити, що Охтирка вже давно скучила за гучними поєдинками з клубами-грандами і переможними серіями "нафтовиків". Са­ме тому під час літніх канікул було організова­но змагання серед юних майстрів пензля для підтримки місцевої фут­больної команди - ФК "Нафтовик-Укрнафта". Напередодні міський кон­курс дитячої творчості "Нафтовик", вперед!" добіг кінця. Тож нам приємно оголосити імена переможців та результати їх творчості.

Творче змагання серед юних охтирчан проводилося за ініціативи підприємця Олек­сандра Самсоненка(кафе "Венеція"). Організатором конкурсу виступав відділ освіти, молоді та спорту Охтирської міської ради. Поруч із художньо-естетичним вихованням учнівської молоді та заохоченням її до здорового способу життя, ор­ганізатори мали на меті спонукати футбольну команду майстрів до ви­щих спортивних досягнень.

На дитячих малюнках "жовто-чор­на" команда перемагала усіх своїх су­противників.Навіть на турнірі Кубку Світу ми побачили гравця з Охтирки. Але не тільки футболісти-нападники припали до душі поважному журі. Ви­соку "художню" оцінку отримали і во­ротарі, і вболівальники, а також за­пропонований "Нафтовику" чудовий футбольний талісман - веселе Тигреня, яке впевнено вибороло серед усіх призів трофей найвищого гатунку.

Хоча малюнки юних художників бу­ли дуже різні, але всі роботи безумов­но об'єднувало те, що всі вони були написані душею, дитячою, щирою і відкритою. Тому судейській колегії(голова журі - заст. міського голови Н.І.Колєснік, члени журі: заступник директора дитячої художньої школи . Я.Г.Вовк, викладач ДХШ О.В.Шаповалов,викладач гуртка "Компьютерна графіка" при ЗОШ №6, голова ГО кіноосвіти "Кадр" Є.В.Михайленко, головний спеціаліст відділу освіти,молоді та спорту С.М.Долганова) було вкрай непросто визначити пере­можців.

Якщо у молодшій віковій категорії конкурсантів (до 9 років) та у старшій (від 14 до 17 років)питань щодо роз­поділу місць майже не було, то робо­ти художників середньої вікової гру­пи в деяких випадках визначалися голосуванням. І недивно, бо саме се­ред дітей віком від 10 до 13 років членами журі були висловлені поба­жання окремо відзначити малюнок "Фанати" учениці 4-го класу ЗОШ №2 Євгенії Кисляк.

О.В. Шаповалов зазначив, що саме у цій віковій групі завжди точиться найзапекліша боротьба.Можливо це трапляється тому, що такі конкурсан­ти вже здобули певні знання та на­вички у художній науці, але при цьому не втратили бажання брати участь у всіляких конкурсах.

Наприкінці засідання судді додат­ково ще раз переглянули роботи при­зерів, щоб остаточно впевнитися про вірність свого вибору при розподілі місць.

Є.В. Михайленко відмітив, що ос­танні декілька років кількість щорічних міських творчих змагань помітно зросла. Це стосується не тільки конкурсів малюнку, але й дитя­чих поробок та особливо близьких йому фотоконкурсів. На його погляд, потрібно в обов'язковому порядку всім переможцям пропонувати відвідувати профільні навчальні за­клади та гуртки. Можливо, слід педа­гогам зустрітись і з батьками,бо інко­ли саме дитяче захоплення може в майбутньому стати справою всього життя.

С.М. Долганова додала,що багато в чому конкурс видався успішним за­вдяки активності дитячого табору.Світлана Михайлівна подякувала відпочиваючим цього прекрасного оздоровчого закладу нафтовиків за їх чудові роботи та всім працівни­кам табору за велику допомогу в належній організації конкурсу ди­тячої творчості.

Ось так розподілило журі призові місця конкурсу:

Молодша вікова група (до 9 років):

I місце - Міхєєва Аліса, ДХШ (ро­бота "Талісман "Нафтовика" Тигре­ня");

II місце - Савочка Анастасія, ЗОШ №2 (робота "Новий стадіон");

III місце - Золотухіна Вікторія, ОМСЮТ (робота «Гол!!!»).

Середня вікова група (від 10 до 13 років):

I місце - Клименко Надія, ЗОШ №3 (робота "Вправний воротар");

II місце - Шведенко A.B., гурток "Писанкарство" ОМЦДЮТ (робота "Вперед,долаючи перешкоди");

III місце - Селегей Ольга, табір "Космос" (робота "Присмак пере­моги").

Старша вікова група (від 14 до 17 років):

I місце - Решітько Любов. ЗОШ №9 (робота "Король спорту"):

II місце - Тельбіз Валерія, гурток "Моделювання та конструювання одя­гу" ОМЦДЮТ(робота "До вершини Всесвіту");

III місце - Нагарний Дмитро, ЗОШ №2 (робота "Юний нафтовик").

ImageІніціатор конкурсу "Нафтовик", вперед!" Олександр Самсоненко пообіцяв усім призерам гідні нагороди та поділився планами на майбутнє. А саме, Олександр пла­нує і надалі проводити літні конкурси.

О. С.Самсоненко: "Гак вже вийшло, що в Охтирці дитячі конкурси, пов'язані з футболом,викликають до­статньо велику увагу, хоча в місті успішно працюють різні спортивні секції: боротьба, легка атлетика. То­му, мабуть, наступного літа ми знову продовжимо творчі змагання на тему шкіряного м'яча. Минулого разу ми підтримували "ЄВРО-2012", у цьому році "Нафтовик", що буде в 2014-ому час підкаже.

Конкурсом "Нафтовик, вперед!" хотілося поєднати творчі нахили дітей і з бажанням займатися спортом. Ну і зрозуміло, спонукати "нафтовиків" поборотися за нагороди вже у цьому сезоні. Професійні спортсмени мають побачити, яких саме результатів очікують від них юні мешканці нашого міста.

14 вересня в день фізичної культу­ри і спорту роботи переможців будуть експонуватись у вестибюлі Будинку Молоді (м. Охтирка, вул. Жовтнева, 1). На жаль, футболісти "Нафтовика" виставку не зможуть відвідати, бо гратимуть на виїзді в Полтаві. Але ди­тячі роботи можна буде передати під час зустрічі з тренером Євгеном Яровенко, яку він, як я чув, скоро планує провести з вболівальниками.

Наприкінці я хочу подякувати всім, хто був,причетний до проведення і ор­ганізації конкурсу.Особливо відділу освіти і міській владі. У жодному кабінеті я не зіткнувся з непоро­зумінням, навпаки, скрізь, як то ка­жуть, "вмикали зелене світло". Спа­сибі всім, хто підтримав і підтримує дитячу творчість, спорт,і зокрема фут­бол".

А. Молот

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg