Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Найкращі авіамоделісти Охтирки
Найкращі авіамоделісти Охтирки Печать
Автор Газета "Город А"   
10.02.2013 г.

24 січня у загально­освітній школі І-ІІІ ступенів № 5 пройшли міські зма­гання з кімнатного авіамоделювання.

Цьогоріч змагання вперше проводились у трьох номінаціях. Перша - на дальність польоту найпростіших мо­делей літаків, друга - на точність по­льоту, третя - на тривалість польоту гумомоторних моделей F-1-D. Різно­манітність моделей вражала- від не­величких літачків до "оригінальних" великих моделей. Проте головний критерій кожної моделі - "летючість".

Змагання зібрали 56юних авіамо­делістів різного віку. Найбільше мріють про польоти та небо учні за­гальноосвітньої школи № 1 (вч. Голод В.Г.) - 21 учасник. Звичайно ж май­бутні льотчики та авіаконструктори навчаються в гуртках Охтирської міської станції юних техніків:гуртки "Ракетомоделювання" (кер. Веселов І.В.) -13 учасників, гурток"Авіамоде­лювання" (кер. Гарькавенко В.В.) -10 учасників. Щороку беруть участь у змаганнях учні ЗОШ № 8 (вч. Мель­ник), і цього разу її представляли З учасники.

Приємно, що в змаганні взяли участь вихованці гуртка "Юні дизай­нери" (кер. І.В.Русанова) - 2 учасни­ка, вихованці Охтирського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів - 3 учасника. До речі, серед учасників було аж три дівчинки.

Переможцями змагань на дальність польоту стали:

1 місце - Соловей Тарас - вихова­нець ОМСЮТ, учень 9 класу ЗОШ № З - за сумою трьох запусків (66 метрів);

2 місце - Бондаренко Денис, учень 6-б класу ЗОШ № 1 (61,5 м);

3 місце - Пелих Сергій - вихова­нець ОМСЮТ, учень 10 класу ЗОШ № З (60,5 м).

Переможцями на точність польотів стали:

1 місце - Стобород Владислав, ви­хованець ОМСЮТ, учень 6 класу ЗОШ № 3 (за сумою трьох запусків -40 балів),

2 місце - Шимко Стас, вихованець ОМСЮТ, учень 7 класу Охтирської гімназії (32 бали),

3 місце - Лендьєл Руслан, вихова­нець ОМСЮТ, учень 7-6 класу ЗОШ № 1 (25 балів) та Литовкін Олександр, учень 6-6 класу ЗОШ№ 1 (22 бали).

Переможцями на тривалість польоту гумомоторних моделей F-1-D стали:

1 місце - Цибін Микола, вихова­нець ОМСЮТ, учень 2 класу ЗОШ № 11 (600,59 сек.),

2 місце - Пелих Сергій, вихованець ОМСЮТ, учень 10 класу ЗОШ № З (149,12 сек.),

3 місце - Бідний Артем,вихованець ОМСЮТ, учень 10 класу, ЗОШ № З (109 сек.)

Нагороди за спортивний азарт та підтримку авіамодельного спорту от­римали: вчитель трудового навчання загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 В.Г. Голод,учениця 3-В класу ЗОШ № 5, вихованка гуртка "Юні ди­зайнери" ОМСЮТ Таран Дарія, котра взяла участь у всіх 6 спробах на дальність та точність польоту моделі, і команда Охтирського міського цент­ру соціальної реабілітації дітей-інвалідів у складі: Крощенко Вікторії, Шнайдера Михайла, Кольцової Лідії(копії моделей літаків виготовлені ними особисто під час майстер-класу гуртка"Авіамоделювання" в даному закладі у рамках благодійного проек­ту «Поділись теплом та знаннями».

Змагання на тривалість польоту гу­момоторних моделей F-1-D як новий вид змагань викликали зацікав­леність юних авіамоделістів та їх керівників, тому з 2014 року ці зма­гання будуть проводитися окремо.

Хочеться щиро подякувати депутатів Охтирської міської ради Т.Ю. Макарову та В.М. Гаранжу за надані солодкі призи для переможців змагань, а також адміністрацію загальноосвітньої Школи № 5 (директор Г.Г. Шишкова) за надане приміщення та тісну співпрацю з Охтирською міською станцією юних техніків з питання розвитку технічної творчості.

Ольга Литовченко,методист ОМСЮТ

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg