Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Відпрацювання триває!
Відпрацювання триває! Печать
Автор Газета "Город А"   
23.09.2012 г.

Більшість людей звер­тає увагу на питання пра­вопорядку тільки тоді, ко­ли це стосується їх самих чи якщо мова йде про так звані "гучні", або резо­нансні справи(пограбу­вали банк, когось зако­пали живцем). На щастя, такі злочини трапляються відносно рідко, особливо у невеликих містах на зразок нашої Охтирки. Але це зовсім не озна­чає, що міським право­охоронцям нічим зайня­тися! Навпаки, роботи в них, як то кажуть, "вище даху" і, головне, вона приносить конкретні по­зитивні результати.

Про один з аспектів та­кої повсякденної праці нас проінформував за­ступник начальника міськвідділу управління Міністерства внутрішніх справ України в Сумській області, начальник міліції громадської безпеки, капітан Євгеній Сліпченко:

- До нашого сектору громадсь­кої безпеки відносяться служба дільничних інспекторів міліції,патрульно-постова служба, дозвільна система та відділення ДАІ. Разом з колегами з інших секторів ми регулярно беремо активну участь в оперативно-профілактичних відпрацюваннях. Такі операції в нас проводяться часто. Зокрема, остання з них триває досі. Під час відпрацюван­ня міліція переходить на підсиле­ний варіант несення служби. Це означає, наприклад, що зростає кількість нарядів по охороні гро­мадського порядку, а не менше 30% нашого особового складу перебуває на роботі цілодобово.

- Чи можна вже говорити про якісь результати відпрацювання?

- Безумовно, хоча поки що ці результати тільки попередні. Од­ним з головним завдань операції є профілактика «вуличних правопорушень» (хуліганства, пограбу­вань тощо). І можна сміливо сказати, що це завдання виконується успішно! Так, за останні дні нами по "гарячих слідах" розкрито 4 крадіжки. Щоденно працівники патрульно-постової служби при­пиняють правопорушення щодо розпиття алкогольних напоїв у громадських місцях. У зв'язку з цим хочу ще раз нагадати, що громадськими місцями, де не слід вживати навіть пива, згідно з за­коном,вважаються вулиці, пар­ки, одним словом, всі місця, крім спеціально призначених для цього закладів - барів, ресторанів то­що.

- Чи були виявлені правопору­шення, пов'язані з наркотиками?

- Так, за останній тиждень було виявлено два факти незаконного зберігання наркотичних речовин - каннабісу, марихуани.

- А як у нас із незаконною зброєю?

- Виявлено факт протиправно­го зберігання самопалу, цілком придатного для стрільби. Крім то­го,у 5-ти громадян вилучені мис­ливські рушниці за порушення ни­ми правил їх зберігання. Простіше кажучи, зброю слід три­мати у сейфах і в розібраному ви­гляді,а не на стіні й не під ліжком!

- Про які ще напрямки відпра­цювання можете розповісти?

- Активізувалася робота з по­рушниками правил дорожнього руху. Співробітниками відділення ДАІ Охтирського МВ вживаються заходи по профілактиці ДТП та ПДР. Всього було виявлено 24 порушення правил дорожнього руху, з яких 7 - керування в стані алкогольного сп'яніння.

Загалом, вже на сьо­годні нашими дільнич­ними інспекторами ви­явлено 3 факти незаконного прийому металобрухту, вирішується питання про пору­шення кримінальних справ. А взагалі, як уже було сказано, чер­гове відпрацювання невдовзі закінчиться, але боротьба міліції із злочинністю триватиме й далі!

Записав Сергій Яковенко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg