Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Робота не для нервових
Робота не для нервових Печать
Автор Газета "Город А"   
31.12.2011 г.

Будь-яка людина,якій хоч раз довелося звертатися до суду, знає, наскільки це неприємна, нервова та марудна справа. Судові "баталії" інколи тривають роками! Але ще гірше, коли вже ухвалені судові рішення не виконуються. Де в такому разі знайти управу на злісних правопорушників?!

Відповідь на це питання ми спробу­вали знайти у заступника началь­ника відділу державної виконав­чої служби Охтирського міськрайонного уп­равління юстиції Алли Миколаївни Максакової.

- Тож які саме судові рішення в нас не ви­конуються найчастіше?

- Судіть самі:всього на виконанні за 11 місяців поточного року в нас (по місту і рай­ону)знаходилася 13381 справа. З них найбільше припадало на адміністративні штрафи,накладені ДАІ, міськвідділом міліції, санстанцією (близько 6 тисяч). Бага­то справ стосувалося також кредитної за­боргованості банкам (приблизно 1900 справ)і боргів по комунальних платежах (близько 2 тисяч).

- Тисячі справ!Нічого собі! А скільки ж у вас тоді працівників?

- 12. Однак ми цілком справляємося. Існує певний відпрацьований порядок: ви­конавці розсилають повістки, виходять на дільниці за місцем проживання боржників. До речі, за однією людиною часто числиться багато різних боргів, що дещо спрощує нам роботу.

- Добре, а якщо боржники не зважають на жодні приписи?

- Тоді на їхнє майно накладається арешт. Майно, виявлене за місцем проживання, описується,оцінюється експертом і пере­дається на реалізацію. Після продажу кошти перераховуються кредиторам. Таке трап­ляється десь у 30% справ.

- Легко сказати -описати майно! А якщо його власники затято опираються?

- Що ж, у таких випадках доводиться ви­користовувати силу: ми діємо на підставі ух­вали суду Iза участю працівників міліції. На щастя, подібне трапляється нечасто: за цей рік лише 6 разів.

- До речі, чи займаєтеся ви справами по невиплаті пенсій належного розміру ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС?

- Ні. Усіма справами, що стосуються дер­жавних структур (наприклад, Пенсійного фонду),займається відділ примусового ви­конання рішень. Знаходиться він за адре­сою:м. Суми, вул. Кірова, 28.

- І нарешті питання "на засипку": що роби­ти людям, якщо вони незадоволені вашими діями?

- Знаєте, на нас пишуть скарги в різні Інстанції, а також подають до суду. Без цьо­го не обходиться. Але, принаймні, за ос­танній час, не було випадків, коли наші дії визнавалися незаконними!

Запитував Михайло Трофименко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg