Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow Виконання програми соціального та економічного розвитку Охтирського району за 2008 рік
Виконання програми соціального та економічного розвитку Охтирського району за 2008 рік Печать
Автор Прес-реліз   
19.02.2009 г.

Звіт про виконання програми соціального та економічного розвитку Охтирського району за 2008 рік та виконання районного бюджету за 2008 рік стали основними питаннями засідання колегії районної державної адміністрації, яке відбулося 18 лютого 2009 року в залі засідань.

«Маючи значний промисловий потенціал, в районі забезпечено постійне зростання обсягів виробництва. В 2008 році райдержадміністрацією були вжиті заходи для розвитку промисловості району, які дали конкретні результати, а саме:

- відновили роботу два цегельні заводи в селах Куземин та Стара Іванівка; - на території Пологівської сільської ради – цех по виробництву полімерних труб;- на території Бакирівської сільської ради - цех по виробництву макаронних виробів;- на території Хухрянської сільської ради – цех по переробці відходів деревини у щепу;- на території В’язівської сільської ради – олійниця…» - зазначила Тамара Козир, перший заступник голови райдержадміністрації.

В своєму виступі вона доповіла присутнім про всі вагомі здобутки Охтирського району в 2008 році в різних галузях, а це і виконання будівельних робіт на суму 11133,2 тис. грн., що на 82,5% більше проти відповідного періоду попереднього року; введення 3161,0 м2 загальної площі житла; проведення роботи щодо забезпечення розвитку підприємств торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування, а також проведення ряду необхідних заходів для розвитку і стабілізації середнього та малого підприємництва.

«У 2008 році збільшено видатки на соціальний захист, медицину, освіту та інші напрямки регіонального розвитку.

В районі забезпечено вчасне призначення та виплату державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.» - зауважила доповідач.

«…Робота всіх галузей сільськогосподарського виробництва за 2008 рік свідчить про певні здобутки. Аналізуючи стан розвитку галузі тваринництва за 2008 рік необхідно відмітити зростання показників продуктивності худоби. Однією з ознак перспективності розвитку галузі тваринництва є реконструкція та будівництво сучасних доїльних залів.

Завдяки реалізації продукції урожаю 2007 року за сприятливими цінами на початку року, незважаючи на низькі закупівельні ціни на сільськогосподарську продукцію та високі ціни на матеріально – технічні ресурси, більшість господарств району завершили 2008 рік з прибутками.» - повідомив Віталій Корнієнко, заступник голови райдержадміністрації, який опікується питаннями сільського господарства.

Доповнюючи виступи свої колег, Анатолій Савченко, заступник голови райдержадміністрації, звернув увагу на першочергове питання, яке постало сьогодні у всій країні - питання застосуванням енергозберігаючих технологій. «Протягом 2008 року була проведена робота з популяризації та поширення інформації серед населення та суб’єктів господарювання щодо енергозберігаючих заходів , також проведена заміна морально-застарілого обладнання на нове з високим коефіцієнтом корисної дії… Проведена модернізація теплового господарства з застосуванням енергозберігаючих технологій дала скорочення обсягів споживання природного газу» - зазначив заступник голови.

Про виконання районного бюджету за 2008 рік доповів начальник фінансового управління Віталій Пасько: «Бюджет Охтирського району в 2008 році був виконаний на 104,2%. На початок 2009 року виплата заробітної плати проведена в повному обсязі.. Відсутня заборгованість по енергоносіям».

Підвів риску під виступами з даних питань Олександр Цупро, заступник голови обласної державної адміністрації, який був присутній на засіданні колегії: «2008 рік був складний, як для Сумської області, так і для Охтирського району. Але не зважаючи на це Охтирський район показав досить позитивні результати з більшості показників…», а також звернув увагу присутніх представників місцевого самоврядування на доцільність переходу на альтернативні види палива, а ще на режим жорсткої економії державних коштів, так як саме вони є їх розпорядниками.

В своєму зверненні до присутніх в залі, Олександр Миколайович не обійшов осторонь і наболіле для всіх питання сьогодення – питання світової економічної кризи : «…Наслідки світової економічної кризи ми бачимо вже сьогодні. Слово «криза» з різних мов, в перекладі, має різне значення. Але для мене, перш за все, це час для того, щоб переосмислити і зрозуміти, що ми зробили не так. Ми всі разом і кожен з нас окремо! Це час, щоб зробити певні висновки і продовжувати рухатись далі. Ми всі тут патріоти рідної землі і повинні працювати разом, працювати в такому напрямку і в такому режимі, щоб зустрівшись в цьому залі через рік нам всім не було соромно дивитись один одному в очі. Ми повинні зробити все можливе, все від нас залежне, щоб Охтирська земля отримувала позитивні результати від нашої праці і продовжувала тримати ті високі показники, які показала в 2008 році… ».

Засідання відбулося за участю начальників управлінь та відділів райдержадміністрації, селищного, сільських голів, керівників підприємств, установ, організацій району, представників Охтирської районної ради, землевпорядників селищної, сільських рад, керівників сільськогосподарських підприємств району.

Текст звітів по виконанню програми економічного та соціального розвитку Охтирського району за 2008 рік та виконання районного бюджету за 2008 рік розміщено на сайті райдержадміністрації у розділі "Документи - звіти".

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg