Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow СПРОСТУВАННЯ
СПРОСТУВАННЯ Печать
Автор Город А   
04.01.2006 г.
У випуску газети "Город  А" від 08.12.2005 року № 49 (327) на першій сторінці в рубриці "У ВСЕХ НА СЛУХУ" була опублікована стаття "ХОЗЯЕВА ЖИЗНИ?". Висвітлена в цій статті інформація, яка стосується підприємства ВАТ "Укрнафта" в особі НГВУ "Охтирканафтогаз" та її керівництва, не відповідає дійсності.

Зміст цієї статті, надрукований автором на підставі чуток, зібраних ним та на підставі анонімних листівок, на які до речі посилається сам автор. Жодний з фактів наведених у статті не є обгрунтованим і не підтверджується жодним посиланням на будь-які документи.

Так в статті йде мова про падіння розмірів капітальних вкладень у розвиток виробництва, про видобуток нафти за рахунок форсованого відбору вуглеводнів.

Збільшення видобутку вуглеводнів по родовищах НГВУ "Охтирканафтогаз" в поточному році відбулося за рахунок введення в дію нових високодебітних свердловин та за рахунок збільшення ефективності проведення капітальних ремонтів свердловин.

Не відповідає дійсності і твердження про падіння розмірів капітальних вкладень у розвиток виробництва. Розмір капітальних інвестицій у розвиток виробництва за дев'ять місяців 2004 року складав 229710000 грн. За дев'ять місяців 2005 року ця цифра сягає 234589000 грн., що становить на 4879000 грн. більше ніж за аналогічний період минулого року.

В статті також зазначено, що: "благодаря главе облгосадминистрации Н.Лаврику область получила 20 миллионов гривен от "Укрнефти", но кто знает, сколько регион потерял за долгие годы разработки месторождения?"

Ця інформація є недійсною тому, що кошти в сумі 20 мільйонів гривень область отримала не "благо-даря Н.Лаврику", а відповідно до ПРОГРАМИ, щодо участі ВАТ "Укрнафта" в соціально-економічному розвитку Сумської області на 2005 рік погодженої головою Сумської облдержадміністрації та затвердженої головою правління ВАТ "Укрнафта". Такі програми затверджуються головою правління ВАТ "Укрнафта" щорічно, починаючи з 1998 року і виконуються у повному обсязі. Також аналогічні програми затверджуються щодо участі у розвитку Харківської області, так як господарську діяльність ВАТ "Укрнафта" здійснює і на території Харківської області.

Автор у своїй статті вказує, що: "Люди запуганы увольнениями. А между тем, чтобы работать на том же самом АУТТ рабочие вынуждены покупать за свои деньги запчасти."

Даний факт є безпідставним і необгрунтованим. На підприємстві НГВУ "Охтирканафтогаз" працює близько 4 тисяч працівників. За період з початку 2005 року і по цей час за ініціативою адміністрації підприємства було звільнено 29 працівників, з них: за появу на робочому місті у нетверезому стані - 19 працівників; за розкрадання майна власника - 5 працівників; за прогул без поважних причин - 4 працівників; за систематичне невиконання без поважних причин обов'язків - 1 працівник.

Вказані вище працівники були звільнені на законних підставах і жодний випадок звільнення працівника за ініціативою адміністрації не був скасований у визначеному чинним законодавством України порядку.

Що стосується купівлі працівниками за свої кошти автозапчастин, то бюджетом ВАТ "Укрнафта" передбачено фінансування ремонтних робіт технологічного транспорту. Зокрема, на ремонт технологічного транспорту НГВУ "Охтирканафтогаз" за десять місяців 2005 року були використані кошти в сумі 7442.3 тис. грн., з них на придбання запчастин 1617.1 тис. грн. За аналогічний період 2004 року було використано 6693.9 тис. грн., з них на придбання запчастин 1180.7 тис. грн.

О.Франчук,
начальник НГВУ "Охтриканафтогаз"

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg