Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Як ветерани організували роботу з молоддю
Як ветерани організували роботу з молоддю Печать
Автор Админ   
12.12.2019 г.
ImageОхтирська міська організація ветеранів війни і військової служби «Маю честь» (голова - Могилко Леонід Степанович) входить до складу Всеукраїнської Спілки ветеранів війни , яка об'єднує ветеранів війни чотирьох поколінь 

 

Охтирська міська організація ветеранів війни і військової служби «Маю честь» (голова - Могилко Леонід Степанович) входить до складу Всеукраїнської Спілки ветеранів війни (ВСВВ), яка об'єднує ветеранів війни чотирьох поколінь: ветеранів Другої світової війни, ветеранів локальних воєн, воїнів-миротворців та учасників АТО та ООС і понад 27 років представляє Україну у Всесвітній Федерації ветеранів війни (WVF-FMAC), а також Міжнародній Федерації борців опору - Асоціації антифашистів (FIR) та міжнародній Асоціації ветеранів-миротворців «Солдати миру» (SPIA).

Одним з напрямків роботи організації є військово-патріотичне виховання молоді.

Так, згідно плану роботи, затвердженого на засіданні Ради організації, у 2019 році шкільну молодь Охтирки та району залучали до проведення урочистих та інших громадських заходів військово-патріотичного спрямування, а саме: відзначення Дня авіації та космонавтики, Днів авіаційного, ракетного та інженерно-саперного полків.

Крім того, ветерани організації «Маю честь» організували і провели мітинг-реквієм, присвячений початку Другої світової війни, урочисті мітинги з нагоди звільнення Охтирщини, Сумщини та України в роки війни; науково-практичні конференції, круглі столи, в тому числі, в прямому ефірі ТРК «Охтирка» (Програма «Від кадета до генерала») тощо.

Тісна співпраця зі шкільною молоддю міста та району, педагогами навчальних закладів та закладу позашкільної освіти триває понад 15 років.

Одним з визначальних етапів на цьому шляху стало створення силами ветеранів гуртка «Майбутній кадет, майбутній курсант» на базі та за безпосередньої і всебічної підтримки командування інженерно полку Збройних Сил України (в/ч А 0563, яку зараз очолює полковник Денис Дикий).

Цей гурток існує з квітня 2011 року. Курс навчання триває півроку з жовтня по квітень, заняття проводяться щосуботи. До гуртка приймаються учні 7, 9 та 11 класів. До викладання в групах залучаються діючі військовослужбовці, у тому числі й ті, що з честю відстоювали і продовжують відстоювати незалежність України на Сході, ветерани Збройних Сил та краєзнавці.

Діти, які пройшли гурткове навчання із легкістю поступають у профільні військові навчальні заклади, здають всі необхідні заліки й іспити, і в подальшому стають успішними кадетами, курсантами, а потім і офіцерами. Організація «Маю честь» постійно тримає з ними зв'язок і залучає їх до реалізації різноманітних громадських проектів.

На сьогоднішній день у гуртку займається 24 учня: 9 дівчат та 15 хлопців. Починаючи з цієї осені з гуртківцями працюють, як дорослі викладачі, так і його колишні випускники, а саме: кадети Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені
І. Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України - Владислав Бутирін, Артур Дегтярьов, Артем Заікін, Іван Федотов, Богдан Євтушенко, а також кадетка комунального закладу Сумської обласної ради «Глухівський ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою» Ганна Гопко і курсантка Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Єлизавета Сидоренко.

Основними предметами навчання в гуртках є: устави Збройних сил України; стройова, фізична, медична підготовки, розбирання-збирання АК-74, захист від зброї масового ураження, топографія, психологія, історія рідного краю.

Підводячи підсумок хочеться зазначити, що прогресивний підхід до навчання майбутніх військових у профільному гуртку сприяє підвищенню рівня і дієвості військово-патріотичного виховання молодого покоління.

Хочеться побажати найактивнішим представникам молодого покоління, у тому числі Охтирщини стати, у подальшому, справжніми захисниками нашої держави.

Володимир Попович, голова Ради Всеукраїнської Спілки ветеранів війни генерал-майор у відставці

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg