Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Затяжне свято або Зрушення на прекрасне
Затяжне свято або Зрушення на прекрасне Печать
Автор Газета "Город А"   
10.02.2014 г.

Саме такі епітети звучали під час традиційного річного звіту міської культури, який пройшов в Будинку молоді (охтирчани за старою звичкою часто назива­ють його "старий кінотеатр").

Зробимо необхідні пояснення: "за­тяжне свято" в даному контексті означає специфіку роботи працівників культури. Дійсно, якщо ми, так би мовити, звичайні люди, просто відзна­чаємо свята, то"культуристи" (культура+туризм) їх організовують. Тобто, у святкові та передсвяткові дні вони реально "пашуть" до сьомого поту. А тепер про "зрушення на пре­красне".

На початку заходу зі звітами про роботу у 2013 році виступили керівники установ культури - міської бібліотечної централізо­ваної системи, краєзнавчого музею, худож­ньої та музичної шкіл і міського центру куль­тури та дозвілля. А потім узагальнюючий звіт увазі колег представила начальник міськвідділу культури і туризму Надія Бєлкіна, яка під час своєї промови і вжила сакраментальний вислів "зрушення на пре­красне". І у Надії Василівни, вочевидь, були певні підстави для таких слів. Адже, за її інформацією, за останні два роки з міського бюджету тільки на придбання сценічних кос­тюмів було виділено майже 300 тисяч, на звукопідсилюючу апаратуру- майже 200 ти­сяч, на музичні інструменти - близько 170 тисяч гривень тощо.Також поміняно вікна та двері у музичній школі, суттєво утеплено художню школу.Серед планів на 2014 рік - ре­монт даху музичної школи та утеплення фасаду художньої школи(на це виділено 500 тисяч з обласного бюджету).

У цьому плані варто віддати належне вико­нуючому обов'язки міського голови Олександру Цілуйку, який, схоже, щиро опікується питан­нями культури. Ось і під час звіту він вкотре завірив "культуристів": "Доки я буду, я буду вас підтримувати. А я буду довго за вашою підтримкою!".

Звичайно ж, як і завжди на подібних заходах, працівникам культури вручали грамоти, а де­кого й нагороджували іменними сти­пендіями.Увінчався цей захід концертом одного з кращих артистичних колективів Охтирки - вокальним тріо "Лілея" у складі Руслани Лісової, Лариси Крошки та Світлани Вовк.

Будемо відверті: під час таких зустрічей прийнято"світити" лише позитивні сторо­ни власної роботи (ну який же нормаль­ний керівник стане себе ганити на очах міського та ще й обласного начальст­ва?!).Але навіть крізь цей "потік позити­ву" пробивалися окремі критичні момен­ти.Говорилося, наприклад, про подальше затримування проплати коштів держав­ним казначейством, про міський центр культури і дозвілля, на заплановану ре­конструкцію якого потрібно... 17 мільйонів гривень! Та й традиційний хо­лод (не лише на вулиці, а й у приміщенні) підстав для надто вже великого оп­тимізму не давав.

Одним словом, тема культури варта того, щоб її розвивати та розглядати не лише крізь приз­му офіційних звітів. Тож, далі буде!

Віктор Гаман

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg