Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Підтримай школярів свого міста!
Підтримай школярів свого міста! Печать
Автор Вікторія Шпак   
16.10.2013 г.

Команда загальноосвітньої школи №1 м. Охтирка «Avrora» потрапила в другий етап конкурсу від компанії REHAU та потребує підтримки всіх фанатів рідного міста.

Цієї осені більше 300 ініціативних та талановитих команд з усієї України взяли участь у всеукраїнському шкільному конкурсі «Вікна Нашого Міста» від компанії REHAU, який триває з 1 вересня по 30 жовтня 2013 року. Мета конкурсу - допомогти дітям набути нових знань у сфері архітектури, будівництва,енергозбереження та спонукати до власного розвитку.

На проведення такого конкурсу представників компанії REHAUнадихнули успіхи та досягнення минулорічного проекту «Мій будинок майбутнього»,в якому взяли участь декілька сотень учасників з усієї України. 50 фіналістів презентували свої відео- та фотопроекти, а переможці отримали цінні призи,серед яких нові вікна в свій шкільний клас. Проте найбільшим надбанням від участі в конкурсі, на думку самих учнів, стало залучення дітей до вирішення проблем екології та енергозбереження, можливість застосування отриманих знань у власних школах та енергоефективних проектах міста.

На цьогорічний конкурс відгукнулися понад 300 шкільних команд з усієї України,які до 30 вересня змагалися за право потрапити в другий тур і розпочати власне дослідження історії архітектури рідного міста, взявши на приціл цікаві та незвичні вікна.

Одним із фіналістів стала команда загальноосвітньої школи №1 м. Охтирка - «Avrora».

Командна п'ятірка складається з розумної блондинки,спортсмена-ботаніка, нестримної «чомучки», архітектора-балерини та інженера-лірика. Разом - це допитливі дослідники, які планують залишити про себе найкращі спогади у власній альма-матер, яка, до речі, була заснована як Охтирська жіноча гімназія імені Її імператорської величності Марії Федорівни ще у 1875 році. Проте це не єдина старовина у місті з близько 400-літньою історією. Справжньою візитною карткою Охтирки команда вважає Покровський собор із чудотворною іконою Богоматері Охтирської, збудований у 1753-1762 рр. у стилі українське бароко відомими архітекторами - В. Растреллі, Д. Ухтомським,С. Дудинським.

За умовами другого туру, команда обрала будинок в Охтирці та провела історико-архітектурне дослідження, під час якого кожен з учасників команди зміг приміряти на себе одну з ролей: архітектора, історика, журналіста,інженера-інноватора, капітана. У результаті команда підготувала відеопрезентацію та виклала її на сайті конкурсу. Онлайн-голосування проводиться в соціальних мережах з 17 по 30 жовтня. 1 листопада 2013 року за результатами голосування в соціальних мережах та за вибором журі REHAU буде визначено двох переможців, кожен з яких отримає головний приз - засклення одного з класів школи та планшети для кожного учасника команди.

Яку будівлю обрала команда Охтирки і чому?

Які вікна-«родзинки» розшукала у власному місті і, головне,наскільки креативно зуміла їх презентувати?

Як проголосувати?

Переглянути презентацію можна за посиланням: http://konkurs.rehauvikna.com.ua/work/8/

Отримати більш детальну інформацію про команду та її проект,дізнатися, що саме їх надихнуло на участь у конкурсі, а головне, підтримати старання талановитих та енергійних школярів із Охтирки можна, завітавши на презентацію команди «Avrora», яку школа організовує на наступному тижні.

Якщо ви бажаєте відвідати презентацію або у вас з'явились додаткові запитання, ви можете звернутися до організаційного комітету конкурсу.

Організаційний комітет

Вікторія Шпак

e-mail: Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script  

моб. тел.: +38 067 243 99 08


Для довідки:

Міжнародний концерн REHAU був заснований у 1948 році в м. Рехау(Німеччина) і на сьогоднішній день представлений у більш ніж 50 країнах світу. Практичний досвід у галузі полімерних матеріалів компанія застосовує у виробництві віконних, дверних та фасадних профілів, жалюзі, підвіконь, систем для балконного засклення, зимових садів. На віконному ринку України підприємство працює з 1997 року. www.rehau.ua/vikna
Одним із принципів діяльності компанії є активна соціальна позиція. По всьому світуREHAU займається благочинною діяльністю в різноманітних сферах та реалізує цілий ряд проектів. Одним з таких проектів в Україні став конкурс для школярів«Вікна Нашого Міста» http://www.konkurs.rehauvikna.com.ua/.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg