Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow АНАТОЛІЙ КАНТОКА: Медики у владі потрібні!
АНАТОЛІЙ КАНТОКА: Медики у владі потрібні! Печать
Автор Газета "Город А"   
16.04.2012 г.

Депутат Охтирської міської ради Канюка Анатолій Іванович. Наро­дився 1941 року на Полтавщині.Закінчив Харківський медичний інститут. З 1968 року очолює урологічне відділення Охтирської центральної районної лікарні. Лікар вищої категорії,заслужений лікар Ук­раїни (з 2000 року). Має доньку та онучку. Захоплення:гірськолижний спорт, багато років займався альпінізмом і водним туризмом.

- Чому Ви вирішили балотуватися в депутати міськради?

- По-перше, я вважаю, що маю значний життєвий та професійний досвід: фактич­но я пролікував три покоління охтирчан, а зараз лікую четверте! По-друге, у минуло­му скликанні я був єдиним медиком. Тож мені спало на думку, що якщо я не буду ба­лотуватися,нова рада може залишитися взагалі без медиків! Між тим, люди нашої професії у владі потрібні хоча б для забез­печення прийняття компетентних рішень стосовно своєї галузі. А в результаті серед депутатів нинішнього скликання виявило­ся аж п'ять лікарів!

- Що Вам вдалося зробити як депутату?

- Нам, тобто мені та іншим депутатам-меди­кам, вдалося відстояти будівництво нової лікарні у повному обсязі, маю на увазі, з уро­логічним, офтальмологічним та ЛОР-відділеннями. У представленому нам спочатку проекті їх не було. Для цього мені довелося, зокрема, особис­то виступати перед головою облдер­жадміністрації Ю. Чмирем. Крім того, я беру участь у сесіях міськради та засіданнях моєї профільної депутатської комісії, беру участь в обговоренні всіх питань, в яких почуваюся ком­петентним.

- Що думаєте з приводу нашумілого в Охтирці питання щодо закриття тубдиспансеру?

- Скажу прямо - я виступив за закриття. Дис­пансер не відповідав жодним санітарним та лікувальним нормам, до того ж, область "скину­ла" його зі свого бюджету. Я пропонував облад­нати тубдиспансер на базі Хухрянської лікарні, але "нагорі" цього не підтримали. Тож і довелося піти на закриття. Тепер хворі, які потребують стаціонарного лікування, можуть проходити його або в Сумах, або у крайньому випадку в 2-й об­ласній психіатричній лікарні, де, нагадаю, є за­крите туберкульозне відділення.

- А чого Вам як депутату поки що не вдалося зробити?

- На жаль, поки що не вдалося взяти участь у відкритті нової районної лікарні. Насторожує, що її будівництво дещо "заглохло". Хотілося б його пришвидшити. Було б прекрасно, якби лікарню добудували до кінця нинішнього року!

- І нарешті кілька слів щодо Ваших планів...

- Стратегічний план у мене все той же - добудо­ва лікарні. Крім того, маю намір вирішувати по­точні питання, працювати зі своїми виборцями. До речі, я завжди відкритий для зустрічей та спілкування з людьми, а знайти мене легко у на­шому відділенні лікарні!

Михайло Трофименко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg