Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Вогняна смерть
Вогняна смерть Печать
Автор Газета "Город А"   
09.04.2012 г.

Нічний виїзд на пожежу, яка виникла в житловому будинку гр. К. за адресою: м. Ох­тирка, вул.Фрунзе, відразу ніби сповіщувала - сталася трагедія. Бо саме нічні пожежі найчастіше призводять до загибелі людей. Ця пожежа виникла близько 3 години 13 хвилин в житловій кімнаті приватної оселі. Будівля мала цегляні стіни, дерев'яне пере­криття, шиферну покрівлю. В оселі малося електричне освітлення та пічне опалення. Саме приміщення житлової кімнати, де роз­почалася пожежа,невелике - розмірами 2x2 м.

На місце виникнення пожежі було направлено два відділення СДПЧ-14 м. Охтирка та одне відділення ППЧ-27 с. Климентово на автоцистернах. Для гасіння пожежі було подано 2 ствола "Б", працювало ланка з 4 чоловік в апаратах на стисненому повітрі (АСП) протягом 25 хв. Пожежею знищено: 5 вікон, 1 двері,ліжко, диван, до­машні речі, дах на площі 48 м.кв. Пожежою пошкоджено:облицювання стін на площі 13 кв.м., стеля на площі 12 кв. м. Пожежа ліквідована о 6 годині 50 хвилин 28.03.2012 р. Матеріальні збитки від пожежі встанов­люються (орієнтовно складають 8 тисяч грн.). На місці пожежі виявлено загиблих громадян К. та М. Ці чоловіки тимчасово не працювали.

Пожежа була виявлена сусідкою. З її свідчень вста­новлено, що на момент виявлення пожежі всі вікна в бу­динку були зачинені. З дверей житлового будинку йшов густий дим,що утворився внаслідок виділення продуктів згорання під час горіння.Найвірогідніше причиною ви­никнення пожежі є необережне поводження з вогнем громадянина К. Перевірку за фактом пожежі проводить слідчий Охтирського МВ УМВС в Сумській області. Во­гонь стає ворогом, якщо до нього ставитись недбало.Скрізь і у власному будинку, і на виробництві, і в місцях відпочинку слід дотримуватись вимог правил пожежної безпеки.

Як свідчить статистика, з настанням весни збільшується кількість пожеж у природних екосистемах та на території житлового секто­ру з причин необережного поводження людей з вогнем. Масові пожежі в лісах, степах, на торфовищах можуть виникати в спеку, при засухах, випалюванні сухої трави, необережному поводженні з вогнем тощо. Такі пожежі можуть викликати загоряння будівель, дерев'яних стовпів ліній електромереж тощо. Враховуючи такий стан справ, Управління Держтехногенбезпеки у Сумській області звертається до громадян з проханням дотримуватися елементарних вимог безпеки під час пе­ребування на природі, дачній ділянці, приватному жит­ловому секторі:

- намагайтеся,щоб на вашій ділянці було якнайменше сміття: купи скошеної трави, зрізані або сухі гілки краще відразу перенести на смітник;

- розпалювання багать для спалювання сухого листя, бадилля, сміття тощо на території житлових будинків са­дибної забудови, дач, садових ділянок дозволяється на відстані не менше 15 м від житлових та господарських будівель і лише під наглядом дорослих.Забороняється розведення багать у вітряну погоду.

Біля будинку обов'язково має бути ємність із водою, а в будинку - вогнегасник!

Руслан Демиденко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg