Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Напередодні весни
Напередодні весни Печать
Автор Газета "Город А"   
05.03.2012 г.

Потоп 2006 года
Потоп 2006 года
Кінець зими та початок весни - традиційно складна пора практично для всіх нас, але особливо для працівників комунальних служб. Снігові замети, можлива оже­ледиця, невинні,здавалося б, але насправді підступні бурульки, нарешті по­тенційна небезпека підтоплення. Власне, саме про це ми говорили з начальником місько­го управління житлово-комунального господарства Юрієм Леонідовичем Фальченком.

- Є така своєрідна народна мудрість: зима завжди приходить несподівано. Тож як Охтирка пережила цю зиму?

- Вважаю, цілком нормально, принаймні, без жодних надзвичайних ситуацій. Загалом, одним з важливих напрямків діяльності Управління ЖКГ є підготовка до зимового періоду снігоприбиральної техніки, придбання солі і піску та при­готування піщано-сольової суміші, а також ут­римання дорожньо-мостового господарства взимку в належному технічному стані для забезпечення безперебійного та безпечного руху транспорту та пішоходів. У тому числі, і це особливо важливо,мова йде про спеціалізований автотранспорт (машини швидкої допомоги, пожежної охорони, маршрутне таксі та інші).

- І хто конкретно в нас цим займається?

- Відповідно до проведеної тендерної проце­дури виконання робіт з утримання дорожньо-мостового господарства в зимовий період здійснює комунальне підприємство "Благоустрій"шляхом експлуатації в одиниць техніки, яка залучається до робіт з розчищення від снігу проїжджої частини і пішохідних доріжок та по­сипання доріг піщано-со­льовою сумішшю. Це, зок­рема, автогрейдер ГС1001, трактор ЮМЗ-6, трактор ДТЗ 454,спеціалізований авто­мобіль ЗІЛ К0713, автомобіль ГАЗ-53. Звичайно,використовується й ручний метод розчищення від снігу і сколювання льодо­вого покриття пішохідних доріжок силами двірників. Роботи з розчищення від снігу прибудинкових територій багатоповерхових житлових бу­динків, відповідно до укладених договорів вико­нуються силами приватних підприємств "Жилкомсервіс", "Базис", "СІБ".

- Чи вистачало для згаданих робіт всього не­обхідного?

- Так, адже минулого року за кошти міського бюджету придбано 68 тонн солі та 500 кубо­метрів піску.

- Бурульки на дахах будинків це, звісно, кра­сиво, але ж і небезпечно. От у Києві, кажуть,навіть жінка через це загинула...

- На щастя, в нас нічого подібного не було! Взагалі ж очищення прилеглих територій, дахів від снігу та криги, збивання бурульок, відповідно до Правил благоустрою території міста Охтирка, затверджених рішенням Охтирської міської ради З0 червня 2011року № 198-МР, повинно виконуватися:

  • з будівель І споруд - підприємствами, уста­новами, організаціями, відповідно до того, хто є їх власником;
  • з багатоповерхових житлових будинків - приватними підприємствами, ОСББ, ЖБК, які їх утримують;
  • з приватних будинків - власниками бу­динків.

Завдяки злагодженим діям органів міської влади, комунального і приватних підприємств,підприємців міста роботи з утримання об'єктів дорожньо-мостового господарства та благоуст­рою виконувалися і виконуються своєчасно.

- Про Охтирку недарма говорять, що вона стоїть на болоті...

- Розумію. Так, опади і різке коливання тем­пературного режиму можуть призвести до підтоплення стічними і ґрунтовими водами час­тини нашого міста.

З метою попередження та виконання робіт з ліквідації підтоплень Уп­равлінням ЖКГ вже вжиті наступні заходи:

  1. визначено місця мож­ливих підтоплень;
  2. визначено виконавця робіт з їх ліквідації - КП "Благоустрій";
  3. виконані та за не­обхідності будуть продовжу­ватися роботи з приведен­ня ливневої каналізації міста до належного стану;
  4. проведено обстежен­ня русла річки Охтирка на предмет захаращення гілками та стовбурами дерев.Розпочато роботи з розчищення;
  5. визначено перелік підприємств, які можуть бути додатково залучені до ліквідації підтоп­лень.

- У зв'язку з цим виникає питання: які райони міста знаходяться в зоні ризику підтоплення?

- Насамперед,Левада (особливо вулиця Мішечкіна) та вулиця Полтавська на Дачному.

- До речі, які ще підприємства, крім "Благоус­трою", можуть залучатися до ліквідації підтоп­лень?

- Всі, що мають відповідну техніку - від TOB "Водоторгприлад" до військової частини.

- Наскільки серйозною цієї весни може стати ця "водяна" загроза?

- Це важко спрогнозувати через непередбачуваність погодних умов. Але ми готові до ефек­тивної роботи в будь-яких умовах.

Записав Михайло Трофименко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg