Головна
Молодь Охтирки шукає шляхи вирішення екологічних проблем міста Печать
Автор Админ   
07.06.2022 г.



Молодь нашого міста збиралась для обговорення екологічних проблем після військових дій у Охтирці. 

Попри те, що багато хто залишив місто, велика частина молоді лишилася і бажає приймати участь у змінах, що необхідні нашій громаді.

Як повідомляє Охтирський молодіжний центр, під час обговорень багато уваги приділялося проблемі сміття. Ця проблема  турбувала мешканців і до військового часу, але зараз ще більш гостро нагадує про себе. Декілька місць на околицях району Дачний, біля лісосмуги на Гусинці, 8ма сотня мають постійні проблеми з тим, що громадяни викидають сміття просто на землю, що забруднює місто і просто шкодить навколишньому середовищу. При аналізуванні проблеми наша команда дійшла висновку, що нам бракує сміттєвих баків ( наприклад у центрі їх достатньо багато ), а також необхідна систематична освітня робота з розповсюдження інформації про необхідність збереження екології, запровадження сміттєсортування і сміттєпереробки в нашому районі.

Також, через війскьові дії було знищено будівлю громадського туалету. На думку молодих людей було б добре, щоб відбудова міста передбачала встановлення декількох таких споруд, сучасного типу, що є дуже необхідним для розвиненого сучасного суспільства. На перших етапах можна було б розмістити декілька біотуалетів по місту.

Через проблему з електропостачанням, багато громадян використовували акумуляторні пристрої, через це зростає потреба утилізації такого оснащення. До цього моменту в нас не існувало жодного інструменту навіть зі збору такого матеріалу (лише в останні роки з'явився смітник для батарейок у АТБ).

У результаті проведення заходу, було розповсюджено посилання на гугл-форму, яка збиратиме дані про усі екологічні проблеми безпосередньо від громадян. Також запланували акцію з прибирання сміття, бажають поставити сміттєві баки для сортування сміття біля молодіжного центру, дехто з учасників запропонував організувати збірку батарейок і пошук підприємств з утилізації.

Громадським активістам важливо розуміти, що саме турбує молоде покоління, вони намагаються надати молоді можливості і компетенції для власного якісного впливу на суспільно-політичне життя громади. Тому і надалі в центрі будуть реалізувати екологічні проєкти у нашому місті Охтирка.

Джерело: Охтирський молодіжний центр