Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow МОЗ планує ревакцинацію проти COVID через рік. Сертифікат діє пів року
МОЗ планує ревакцинацію проти COVID через рік. Сертифікат діє пів року Печать
Автор УП   
28.08.2021 г.



Міністерство охорони здоров’я України планує проводити повторне щеплення громадян проти коронавірусу SARS CoV 2 через рік після проходження повного курсу вакцинації і не виключає, що вакцину можна буде змінити.

Джерело: заступник голови МОЗ – головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю “BBC News Україна”

Пряма мова: “Поки ми не робимо бустерну дозу (допоміжну дозу вакцини до двох обов’язкових – ред.). Зараз наша основна стратегія – це ревакцинація через рік”.

Деталі: Кузін зазначив, що зараз ідуть дискусії з приводу того, як ревакцинувати населення, і “є лише декілька заяв фармкомпаній, що бустерна доза викликає більшу імунну відповідь”.

“Немає достовірних статей у наукових журналах, немає офіційних позицій міжнародних організацій, що бустерна доза є рекомендованою чи буде обов’язковою”, – пояснив він.

На запитання, чи можна буде міняти вакцини при повторній вакцинації, головний санітарний лікар сказав: “Можна, але поки що рекомендацій немає”.

“Скоріше за все наприкінці вересня ми отримаємо нові дані про ефективність бустерної дози. Стратегії про ревакцинацію будуть розглядатися також пізніше”, – сказав Кузін.

Нагадаємо: 19 серпня Євросоюз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати про вакцинацію у застосунку “Дія” відповідають європейським. Але цифровий сертифікат діятиме 180 днів (пів року) після проходження повного курсу вакцинації.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg