Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Молода архітекторка розробить проєкт відновлення для занедбаної ділянки в Охтирці
Молода архітекторка розробить проєкт відновлення для занедбаної ділянки в Охтирці Печать
Автор Админ   
15.03.2023 г.



Молода архітекторка виграла грант на розробку проєкту по відновленню занедбаної території в Охтирці

В рамках проєкту “Відновлюємо нашу громаду” від фоду PAUCI Foundation молода архітекторка Лілія Руда виграла грант на розробку проєкту по відновленню занедбаної території в рідному місті Охтирка.



Як зазначила Лілія - «Охтирка - місто багате на парки та природні ресурси, але на жаль багато зелених зон у нашому місті знаходяться у вкрай занедбаному стані та перетворюються на дикі чагарники та смітники. Просте прибирання сміття та вирубка чагарників не розв'язує глобальну проблему, бо це скоріше тимчасова дія. Занедбану територію треба обов’язково інтегрувати у структуру міста, наділити новим сенсом і вдихнути у неї життя. Ми піклуємося про природу та навколишнє середовище та хочемо запобігти розростанню смітників і створенню екологічної катастрофи прямо посеред міста, бо через війну природні ресурси дуже постраждали та забруднились. 

Мета нашого проєкту: благоустрій зелених зон з піклуванням про екологію, безпеку та комфорт людей і туристичну привабливість Охтирки».



Першим з етапів реалізації проєкту стала зустріч представників молоді з місцевою владою для узгодження території по відновленню та створення візуальної концепції для презентації її громаді.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg