Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Наслідки відомі, причини не з'ясовані
Наслідки відомі, причини не з'ясовані Печать
Автор городА   
02.05.2018 г.
24 квітня в залі засідань Охтирської райдержадміністрації (РДА) обговорювали повінь. Прибув губернатор Микола Клочко. Непроста бесіда продовжилася у кабінеті голови РДА Віталія Супруна.

За круглим столом зібралися посадовці і громадські активісти. Окрім обговорювання наслідків «великої води» та претензій до ліквідаторів - міських, аварійних служб - порушувалися й інші питання.

Блогер Ігор Новицький  наголосив на відсутності об'їзду для вантажівок, внаслідок чого псуються міські дороги та інженерні комунікації. Згадувалися вулиці Сумська, Батюка, Пушкіна, Слобідська, які потерпають від напливу «довгомірів». Голова облдержадміністрації (ОДА) повідомив, що тепер питання об'їзної спрощується, бо знайдені відомості, які підтверджують про відношення до цієї дільниці нафтовиків.

Наталія Міронова підняла тему дамби. Аби мати можливість віддавати гідроспоруду в оренду, чиновники штучно «причепили» їй назву ставок, хоча там понад 1 млн. м. куб. води. У минулому місяці начебто знайшовся охочий узяти дамбу в найм. Охтирські рибалки, які вже третій рік поспіль зариблюють водоймище, не хочуть віддавати його стороннім.

Вихід зі складної ситуації, з яким погодився губернатор, це - нова паспортизація. Якщо водоймище не підпадає під категорію ставків, то питання вирішується відразу. Але, навіть, якщо дамбу визнають ставком, громада ж все рівно може не укладати договорів оренди ні з ким.

Також на обговоренні згадувалося про не засипані ями та  відсутність (непрацездатність) меліораційних каналів, перекриття річки приватними парканами, про незахищеність містян від природних катаклізмів - будь то сніг, повінь чи вітер... І про байдужість міської влади загалом.

Для з'ясування причин повені та об'єктивної оцінки дій відповідальних осіб під час ліквідації її наслідків Микола Клочко запропонував утворити комісію з обласних управлінців та місцевих активістів.

Зібрання довірило представляти Охтирку Ігорю Новицькому, Наталії Міроновій та голові громадської ради, члену виконкому Тетяні Радченко. З боку адміністрації в комісії буде директор Департаменту цивільного захисту населення Сумської ОДА Олександр Мілаш та інші посадовці, коло яких ще остаточно не визначено.

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg