Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Вибухотехніки знищили 500-кг російську КАБ
Вибухотехніки знищили 500-кг російську КАБ Печать
Автор Админ   
15.03.2024 г.



Неподалік кордону на Охтирщині у двір будинку залетіла авіабомба 

До поліції на лінію 102 надійшло повідомлення про авіаційну бомбу, яка впала в одному з сіл Охтирського району неподалік від кордону та не вибухнула.

Того ж дня мобільна група відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області вирушила на місце події аби знищити надзвичайно небезпечний ворожий снаряд.

«Прибувши на місце, ми у дворі приватного будинку, де проживають люди, здалеку, помітили авіабомбу фугасної дії ФАБ-500М62. Саме таких у росіян багато, і останнім часом вони їх активно застосовують для нанесення ударів по Україні, приладнуючи до неї універсальний модуль планерування і корекції. – УМПК. З ним бомба летить на відстань кілька десятків кілометрів від місця скиду з літака, і вражає якусь ціль чи площу. Зазвичай такі удари не є дуже точними, але 300 кг вибухівки в середині цього снаряду під час вибуху спричиняють значні руйнування та людські жертви», - говорить начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

В цьому випадку людям поталанило, бо після влучання в сільський будинок, бомба пробила його дах, стіни, проорала двір та зупинилася поряд з господарською будівлею.

Вибухотехніки поліції Сумщини провели її знешкодження, викрутивши детонатор, та транспортували в безпечне місце, подалі від людських осель, де знищили за допомогою накладного заряду вибухівки шляхом електричного підриву.

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg