Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Охтирчанин вимагав зі знайомого 100 тисяч "боргу"
Охтирчанин вимагав зі знайомого 100 тисяч "боргу" Печать
Автор Админ   
14.03.2024 г.



Охтирські поліцейські повідомили про підозру молодику за вимагання вигаданого боргу

Майже рік, шляхом погроз та обіцянок розправи, зловмисник шантажував свого знайомого. Правоохоронці викрили жителя Охтирки на вимаганні 100 000 гривень.

За даними слідства, 21-річний представник «кримінального кола» вирішив збагатитись за рахунок 23-річного знайомого, тож висунув йому вимогу у передачі грошових коштів за вигаданий борг. Потерпілий спочатку заперечував зловмиснику, але під тиском погроз застосування насильства, вимушений був змиритись. 

Підозрюваний вирішив зменшити суму боргу та дозволив віддати його частинами, визначив час на збір коштів та домовився про зустріч з ним. Проте забрати кошти попросив свого товариша, аби приховати сліди злочину. Останній двічі виконував прохання зловмисника та в подальшому перераховував гроші на його банківський рахунок.

Наступного разу вимагач зустрівся з потерпілим особисто, забрав частину грошових коштів та нагадав про необхідність передання залишку боргу, запевнивши, що в інший спосіб уникнути систематичного фізичного насильства та боргової залежності не вдасться.

Наразі поліцейські припинили та задокументували протиправну діяльність зловмисника. Слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України «Вимагання». За вчинене молодику загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg