Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Охтирчанка заплатила шахраю за квитки до театру
Охтирчанка заплатила шахраю за квитки до театру Печать
Автор Админ   
26.02.2024 г.



Шахраї продовжують виманювати гроші у громадян через продаж вигаданих товарів 

Протягом минулих вихідних за допомогою такої схеми зловмисникам вдалося ошукати п’ятьох мешканців Сумщини. Загальна сума втрачених заощаджень становить близько 54 тисяч гривень. В поліції відкрили кримінальні провадження та встановлюють причетних осіб. 

В Охтирці заявниця на інтернет-сайті «OLX» знайшла оголошення щодо продажу квитків до театру. Під час листування з продавцем у месенджері «Viber», останній повідомив, що квитки є в наявності та готовий надіслати їх електронною поштою після повної оплати. Заявниця погодилась та переказала гроші невідомій особі, але квитки так і не отримала.

У Конотопі чоловік знайшов оголошення з продажу собаки та вирішив її придбати. Надалі, при листуванні за допомогою месенджера «Viber» з продавцем, заявник домовився про купівлю та переказав гроші на банківську картку. Проте собаку так і не отримав.

У Шостці невстановлена особа за допомогою сайту оголошень «OLX», під приводом продажу товару, шахрайським шляхом заволоділа грошима потерпілого, які він перерахував на вказану йому банківську картку. Після виконання умов потерпілим, продавець перестав виходити з ним на зв'язок та видалив оголошення з вищевказаного сайту.

За даними фактами поліцейські відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Триває подальша перевірка.

Поліція Сумщини звертає увагу громадян: сплачуйте за товар лише після його отримання. Якщо продавець вимагає повної передоплати, перервіть з ним розмову – це шахрай! 

 

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg