Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Мопедист, який збив літнього велосипедиста, отримав рік умовно
Мопедист, який збив літнього велосипедиста, отримав рік умовно Печать
Автор Админ   
12.02.2024 г.



Тростянецький райсуд на Охтирщині розглянув матеріали ДТП, під час якої травмувався літній велосипедист

17.05.2023 водій мопеду, рухаючись проїзною частиною в м. Тростянець на Сумщині, знехтував правилами безпеки дорожнього руху, при виникненні перешкоди для руху  не вжив своєчасних заходів для зменшення швидкості або безпечного для інших учасників руху об`їзду перешкоди, внаслідок чого вчинив наїзд на велосипедиста, який з порушенням ПДР на велосипеді перетинав вказану проїзну частину, зліва направо по ходу руху мотоцикла.

Унаслідок дорожньо-транспортної події 86-річний велосипедист отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості та був госпіталізований до лікарні

В суді обвинувачений вказав, що відшкодував шкоду потерпілому в тому обсязі, що він зазначив, передавши грошові кошти та придбавши йому одяг, претензій він не має.

Суд врахував, що обвинувачений одружений, має на утриманні двох малолітніх дітей , під час керування мотоциклом не перебував у стані алкогольного сп`яніння.

Обвинуваченому призначили  покарання у вигляді 1 року обмеження волі з позбавленням права керування транспортним засобами на строк 1 рік.

На підставі статті 75 КК України обвинуваченого звільнили від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком тривалістю 1 рік.

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg