Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow На Сумщині повідомили підозру одному з організаторів транснаціонального каналу переміщення кокаїну
На Сумщині повідомили підозру одному з організаторів транснаціонального каналу переміщення кокаїну Печать
Автор Админ   
12.01.2024 г.



Правоохоронці Сумщини повідомили про підозру четвертому учаснику групи, який організував транснаціональний канал переміщення кокаїну 

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури 12 січня 2024 року повідомлено про підозру громадянину України за фактом незаконного переміщення через митний кордон наркотичного засобу, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою (ч. 3 ст. 305 КК України).

Оскільки наразі організатор перебуває за межами України, повідомлення про підозру вручено відповідно до вимог КПК України. Водночас вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та оголошення у розшук.

За даними слідства, підозрюваний, який наразі проживає в одній із країн Латинської Америки, налагодив контрабанду наркотичного засобу «кокаїн». Для цього він створив організовану групу, до якої залучив жительку м. Конотоп та жителя м. Одеса. У подальшому вони підшукали конотопчанина, який має дозвіл на виїзд за кордон під час дії воєнного стану та погодився за грошову винагороду доправити наркотик через країни Європи в Україну. У свою чергу співорганізатори зобов’язувались забезпечити безперешкодне переміщення наркокур’єра та підшуковували покупців на території України.

Отримавши від організатора в Латинській Америці товар, наркокур’єр проковтнув 36 згортків з кокаїном, відтак частину наркотиків він перевозив у внутрішніх порожнинах свого тіла, а решту – заховану в батарейках у особистих речах. Чоловіка затримали 16 вересня 2023 року при в’їзді в Україну.

Відповідно до висновку експертів у складі наданих на дослідження порошкоподібних речовинах міститься 264 г кокаїну. Того ж дня правоохоронці затримали інших двох спільників. Дії трьох затриманих кваліфіковано як контрабанда наркотичних засобів, вчинена в особливо великих розмірах організованою групою (ч. 3 ст. 305 КК України). 

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Джерело: Пресслужба обласної прокуратури

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg