Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Район arrow RGM group розпочинає відновлення зруйнованої інфраструктури Тростянця
RGM group розпочинає відновлення зруйнованої інфраструктури Тростянця Печать
Автор Админ   
02.01.2024 г.



RGM group разом із Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України почали відновлення зруйнованого внаслідок російської агресії міста Тростянець на Охтирщині.

Наразі роботи ведуться по двох об?єктах: залізничний вокзал та багатоквартирний будинок на вул. Благовіщенській, 53.

Вокзал був зруйнований росіянами під час окупації на початку вторгнення. Його відбудову проводять у межах експериментального проєкту відновлення за принципом build back better («Побудувати краще, ніж було») населених пунктів, які постраждали внаслідок великої війни. Проєкт відбудови вокзалу розробило Київське архітектурне бюро.

За інформацією Агентства, це буде сучасний, інклюзивний простір інтегрованого вокзалу, який об’єднає поїзди, автобуси, зручний під’їзд для транспорту, автобусну стоянку та парковку для приватного транспорту.

«Запропонований простір є інклюзивним – без жодної сходинки, центральний зал буде відремонтований з урахуванням європейських стандартів», – розповіли в Агентстві. Проєктом передбачені велика кількість табло, уніфікованих покажчиків та зона самостійного обслуговування купівлі-продажу квитків. Під основною будівлею вокзалу буде укриття цивільного захисту.

Будівництво залізничного вокзалу здійснюється в два пускових комплекси:

І пусковий комплекс: реконструкція залізничного вокзалу; будівля контори дистанції колії (ПЧ-9); трансформаторна підстанція (ТП-14); трансформаторна підстанція (ТП-5); будівництво навісу.

ІІ пусковий комплекс: реконструкція привокзальној території залізничного вокзалу та зовнішніх мереж.



У багатоквартирному будинку на вул. Благовіщенській, 53 до війни проживало 60 родин. У лютому-березні 2022 року, коли місто було в окупації, цей будинок російські військові неодноразово обстрілювали з різних видів зброї. Він горів тричі. 23 березня, коли російські війська виходили з міста, багатоповерхівку обстріляли прицільним вогнем.

Міська влада розповіла, що окупанти заселилися в порожні квартири та використовували людей у будинку як живий щит. Людей ставало з кожним днем менше, і, коли росіяни побачили, що лишилися в будинку самі, просто спалили його. БТР розстріляв верхні поверхи й почалася пожежа, яку люди не змогли погасити. У більшості мешканців не лишилося нічого із того, що було у квартирах.

За проєктом заплановано відновлення перекриттів, утеплення фасаду та ремонт покрівлі, внутрішнє оздоблення квартир та коридорів загального користування. Також у будинку встановлять нові вікна та двері. Повністю відновлять мережі електроживлення, водопостачання і каналізації. Повне завершення відбудови п?ятиповерхівки по Благовіщенській заплановано на серпень 2024 року.

Будівельники почали робити демонтаж пошкоджених перегородок, заміну плит покриття, опорядження стін та підлоги, заміну покриття покрівлі та відновлення вентиляційних каналів і парапетів.

Розуміючи всю важливість довірених робіт, RGM group докладе всіх зусиль, щоб об?єкти були зроблені якісно, відповідно до вимог Замовника та Державних будівельних норм. 

 
kylymy_150523.jpg

Читайте також

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg