Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow На Сумщині правоохоронці задокументували два факти пропозиції хабара
На Сумщині правоохоронці задокументували два факти пропозиції хабара Печать
Автор Админ   
14.12.2023 г.



Минулої доби, водії з ознаками алкогольного сп’яніння, задля уникнення адміністративної відповідальності, пропонували неправомірну вигоду поліцейським.

За кожним фактом слідчі вже відкрили провадження.

В селі Боромля Охтирського району  під час спілкування з водієм транспортного засобу, інспектори помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Тому, чоловік аби уникнути адміністративної відповідальності, вирішив запропонувати правоохоронцям неправомірну вигоду, але даний факт був задокументований слідчо-оперативною групою. 

У селі Чернеччина Сумського району працівники сектору реагування патрульної поліції ВП №4 (м.Суми) під час несення служби помітили авто, яке рухалось з порушенням Правил Дорожнього руху. Після зупинки транспортного засобу, поліцейські виявили водія з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а також без відповідних документів на право керування. Керманич, усвідомлюючи, що його буде притягнено до відповідальності запропонував працівникам поліції хабар у розмірі 15 000 гривень.

За кожним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає покарання у вигляді чималого штрафу, або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg