Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Новопризначений голова Сумської ОВА здійснив робочу поїздку в Охтирку
Новопризначений голова Сумської ОВА здійснив робочу поїздку в Охтирку Печать
Автор Админ   
09.05.2023 г.



Об’єкти інфраструктури Сумщини, які потребують першочергового відновлення, у полі зору Президента України, Уряду та Сумської ОВА

Заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр БУТЕНКО та голова Сумської ОВА Володимир АРТЮХ під час робочої поїздки в Охтирський район відвідали об’єкти, які найбільше постраждали від агресії рф

 «Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ відвідав Охтирський район 28 березня. Він визначив пріоритетними ряд об’єктів, які ми маємо відновити першочергово. Ці об’єкти непрості. Але працюємо над вирішенням проблем, що виникли, спільно з урядом, місцевою владою та міжнародними донорами», – наголосив Володимир Артюх.

Першим об’єктом, який оглянули Олександр Бутенко та Володимир Артюх, стала Охтирська ТЕЦ.



28 лютого, 3 та 7 березня внаслідок артилерійських обстрілів та авіаударів по Охтирці місцеву ТЕЦ було зруйновано. Під час наради щодо забезпечення Охтирки теплом в осінньо-зимовий період 2023/2024 років, її учасники випрацювали дорожню карту щодо відновлення ТЕЦ, поставили конкретні завдання та терміни виконання.

Зрушило з мертвої точки й питання відновлення Амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Хухра Охтирського району. До початка повномасштабного вторгнення росії на територію України у закладі були проведені капітальні ремонти приміщення та даху, зроблені внутрішні роботи в кабінетах. Крім того, амбулаторія була укомплектована сучасним медичним обладнанням.

16 березня 2022 року внаслідок авіаудару амбулаторію було вщент знищено із усім матеріально-технічним забезпеченням.

 «Ще в минулому році працівники компанії Rolls-Royce зібрали кошти на відбудову закладу. Додала частину фінансування і сама компанія. Тож наразі темпи відновлення цього об’єкту залежать від того, наскільки на місцях посадовці оперативно працюватимуть. Буквально вчора я вирішив питання з оформленням містобудівної документації. Уже є проект будівництва, земельна ділянка. Тож треба брати й починати роботи», – підкреслив голова ОВА.

У Тростянці, який також сильно постраждав від ворожих дій, Володимир Артюх оглянув, зокрема, Привокзальну площу, яка була фактично знищена окупантами.

Разом із місцевою владою очільник ОВА розглянув концепцію відбудови площі, а також відновлення прилеглих до неї територій та об’єктів.

«Відновлення усіх цих об’єктів потребує постійного контролю та ефективної співпраці усіх задіяних учасників. Впевнений, що голови громад поставлять також ці питання в пріоритет», – наголосив Володимир Артюх.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg