Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow “Сумиобленерго” звинуватило КП “Шляхрембуд” в крадіжці електроенергії
“Сумиобленерго” звинуватило КП “Шляхрембуд” в крадіжці електроенергії Печать
Автор Админ   
27.02.2023 г.



АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» передало справу до суду щодо крадіжки електроенергії сумським КП “Шляхрембуд” .  

Втручання в роботу приладів комерційного обліку електричної енергії, пошкодження з метою зміни їх показів, самовільні підключення до електричних мереж– є порушенням законодавства України у сфері енергетики, яке передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність. Крім того, такі дії можуть призвести до небезпеки для життя та здоров’я людей, спричинити пожежу чи аварії в електромережах.

 

АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» проводить всебічну роботу з попередження та виявлення крадіжок електроенергії, вживаються всі необхідні заходи для запобігання цим порушенням та захисту інтересів споживачів.

 

Протягом 2022 року працівниками Товариства було складено понад 600 актів про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії. У разі виявлення представниками підприємства під час контрольного огляду або технічної перевірки фактів розкрадання електричної енергії, на місці виявлення порушення оформлюється акт про порушення. На підставі акту про порушення визначається обсяг необлікованої електроенергії та сума завданих споживачем збитків. Електропостачання порушнику припиняється і відновлюється, тільки після усунення причин порушень та оплати ним не лише збитків, завданих компанії, а й витрат на повторне підключення до електромережі.

 

Одним з таких випадків було безоблікове використання електроенергії КП «Шляхрембуд». В результаті проведеної перевірки працівниками АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» було складено акт про порушення та передано справу до суду через незгоду споживача з фактом крадіжки. В результаті розгляду справи було прийнято судове рішення на користь АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» та зобов’язано КП “Шляхрембуд” відшкодувати АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» завдані збитки. Цей випадок є прикладом того, що порушення законодавства можуть мати серйозні наслідки.

 

Якщо ви стали свідком крадіжки електроенергії, або помітили будь-які незаконні дії сторонніх осіб біля енергетичних об’єктів, просимо повідомити на адресу кол-центру АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» (цілодобово і безкоштовно) за телефонами: 0-800-300-247 або 0542-659-659 (анонімність гарантована).

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg