Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Працівники дитсадка на Сумщині не хочуть вакцинуватися
Працівники дитсадка на Сумщині не хочуть вакцинуватися Печать
Автор Админ   
18.09.2021 г.



Працівники найбільшого дитячого садка в одній з громад Сумщини відмовляються від вакцинації.

Згідно із змінами до постанов Уряду у разі запровадження «жовтої», «помаранчевої» або «червоної» зон, навчання у закладах освіти можливе лише за умови вакцинації від 80% його персоналу. А заклади освіти, де менше 80 %, працюватимуть онлайн.

У Липоводолинському закладі дошкільної освіти «Берізка» станом на 14 вересня цього року вакцинувалося лише 18,9% працівників. Це найбільший заклад у громаді, який відвідує   більше 100 вихованців. Про це пишуть romny24.info.

Медики констатують, що з кожним днем ситуація щодо поширення коронавірусної інфекції в області погіршується, та закликали пришвидшити процес вакцинації. 

«На жаль, якщо працівники не будуть провакциновані хоча б однією дозою вакцини, то це  єдиний у громаді заклад освіти, що буде працювати дистанційно у разі запровадження «жовтої», «помаранчевої» або «червоної» зон», – повідомили на сайті Липоводолинської громади.

Працівники дитсадка не хочуть вакцинуватися, говорячи, що це має бути добровільно.

Голова Липоводолинської селищної ради Володимир Штанько  стурбований ситуацією, яка є в закладі.

«Будь-який працівник закладу освіти має усвідомлювати, що вакцинуючись, він сприяє захисту права, насамперед свого, та всіх учасників освітнього процесу на життя та здоров’я. Також він підвищує шанси закладу освіти проводити освітній процес протягом навчального року очно, а не дистанційно. Батьки вихованців працюють і де їм залишати  дітей, якщо доведеться переходити на дистанційний режим через те, що більшість колективу не щеплена, а нормативні акти вимагають, щоб вакцинованих було не менше 80 відсотків?» – запитав селищний голова.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg