Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Як коронавірус прийшов в Охтирку
Як коронавірус прийшов в Охтирку Печать
Автор ГородА   
01.04.2020 г.


Вперше в Охтирці виявили хворобу 27 березня.

Мешканець міста 1986 р.н., який офіційно ніде не працював, повернувся з Іспанії 15 березня. 27 числа хвороба у нього проявилася гостро: температура до 39 градусів по Цельсію, біль за грудиною, надсадний сухий кашель. О 14:00 чоловік викликав додому у приватний сектор свого сімейного лікаря.

Лікар КНП ОМР «Охтирський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» оперативно відібрав матеріал для лабораторного тестування, який невдовзі відправили до Сумського обл. лабораторного центру. До охтирчанина приїхала бригада швидкої допомоги. Чоловіку запропонували госпіталізацію до КНП «Тростянецька міська лікарня». Але хворий написав відмову від госпіталізації, залишившись вдома на самоізоляції разом з дружиною та двома дітьми.

Тростянецька міська лікарня, на відміну від Охтирської, входить до переліку визначених по Сумській області закладів охорони здоров'я першої хвилі, задіяних у ліквідації наслідків епідемії респіраторної хвороби, спричиненої COVID-19. Тому інфіковані з Великописарівського, Охтирського, Тростянецького районів направляються на госпіталізацію саме туди.

29 березня розширили коло на ще 3 контактних особи. До них увійшли батьки хворого та теща. Лікарі провели обстеження за допомогою швидких тестів. Усі 6 контактних осіб мали негативні результати експрес-тестів. Був зроблений повторний забір матеріалу на обстеження. Невдовзі встановили ще 4 контактні особи, яких узяли під спостереження. Всі вони знаходилися на самоізоляції із задовільним загальним станом.

31 березня було офіційно підтверджено ще три випадки захворювання на коронавірус у місті. Це відстежені контакти першого захворілого. 

ImageВ.о. головного лікаря КНП ОМР «Охтирська ЦРЛ» Олександр Лисенко пояснив, чому був вибраний саме Тростянець:

«Чому саме там? По-перше: у них в наявності більша кількість боксованих палат. По-друге,  хворих з коронавірусною інфекцією не можна лікувати в одному закладі, де проводять процедуру гемодіалізу з хронічною хворобою нирок».

Примітка. Головний лікар Охтирської ЦРЛ не звільнений. Знаходиться на лікарняному. Діагноз нам невідомий, але не коронавірус.

Нагадаємо. Голова ОДА пообіцяв Охтирці кадрові зміни

За матеріалами А.Міхєєва 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg