Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Про коней у пальтах
Про коней у пальтах Печать
Автор ГородА   
20.12.2021 г.



Рік на посту міського голови Павла Кузьменка і його команди завершується під гаслом: «Такого ще не було!». 

В Охтирці глибока управлінська криза. Уперше за історію, яка проглядається пресою, конфлікт між мером і депутатським корпусом набуває такого масштабу, що сторони аж до голови області їдуть аби публічно розказати про свою позицію, про причини і наслідки виникнення непробивної комунікаційної стіни. Але вояжі в область не допоможуть, доки тут, на місці представники місцевого самоврядування не навчаться чути одне одного.

Можна не бути виборцем Кузьменка, і таких багато. Можна не бути виборцем 18 депутатів міської ради, які виступають як опоненти щодо позиції і поведінки мера – і таких теж багато. А можна взагалі не знати, хто ці люди. Але, з одного боку вісімнадцять осіб, а з іншого – один. То в кого ймовірність помилки більша? 

Павло Кузьменко звертається до своїх виборців через відео, переважно на емоціях, без конкретики, переходячи на особистості щодо опозиційних депутатів, теж саме звучить і під час сесійних засідань. «Хто-хто? Конь в пальто…», - ось так, наприклад. Натомість на офіційному сайті Охтирської міської ради ви не знайдете інформаційних матеріалів, де би людям зрозумілою мовою пояснювали основні рішення влади, перебіг і перспективи виконання запланованого. Але ж утримують той ресурс з податків і він має бути корисним для громади.

Депутат міської ради Ігор Алєксєєв на своїй сторінці у соціальних мережах пише: «Надходження до бюджету за цей рік перевищені на 14% від запланованих, отже гроші є і багато. Купа запланованих на початку року об'єктів зроблені не будуть, в тому числі і 5 із 6 проектів бюджету участі, ОБІЦЯЮТЬ виконання на рівні 30% до запланованого. Такого не було ніколи, було мало грошей, але при всіх мерах майже все заплановане виконували. Чому - схоже знову китайці. Обіцяного в цьому році стадіону 3-ї школи не очікуємо, зроблений проект за 700 тисяч завис разом з тисячами. …На наступний рік не вистачає 19 млн. бо не платитимуть в місто податки значна частина нафтовиків, Славія і частина пожежників. Але винних немає, бо листи писали. Навіть відправляли, як кажуть. Планується на наступний рік роботи по О Д Н О М У об'єкту - продовження ремонту гімназії. Завтра чекаємо на обіцяні документи по бюджету наступного року…»

А що чекають охтирчани? От точно не скандалів, бо й без них голова болить. Напевно люди хочуть, аби уповноважені ними управлінці сумлінно і професійно виконували свою роботу, з розумом витрачали зароблене громадою, а місто б не занепадало… Посадовці змінюються. Ніхто з них не приватизував ні кабінет, ні споруду міської ради, ні саму Охтирку. Прізвища мерів були різні, заступників не кожен навіть згадає. Кожна з каденцій мала свої недоліки. Але «коні у пальтах», яких нам демонструють протягом цього року – перші. Такого точно ще не було. 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg