Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Звання «Почесний громадянин Охтирки» отримають посмертно двоє військових
Звання «Почесний громадянин Охтирки» отримають посмертно двоє військових Печать
Автор Админ   
07.07.2021 г.



На комісію з розгляду кандидатур щодо присвоєння звання «Почесний громадянин міста Охтирка» громадська організація «Сім’ї героїв Охтирщини» подала кандидатури  військовослужбовців в/ч А0563, які загинули у м.Балаклеї Харківської області.

15 листопада 2019 року на військовому арсеналі м.Балаклія на майданчику для утилізації боєприпасів та їхніх елементів, які не можна транспортувати, сталися вибухи. Загинули двоє військовослужбовців — саперів:  прапорщик Дмитро Мовчан, 1993 р.н. та старший солдат Денис Ярмак, 1993 р.н..  У Дмитра залишились батьки, дружина та двоє малолітніх донечок, у Дениса – мама.

Відповідно до Положення, звання “Почесний громадянин міста Охтирки” присвоюється рішенням міської ради не більш ніж 1 (одній) особі на рік. Враховуючи, що військовослужбовці загинули одночасно, виконуючи спільне завдання, вирішили винести на розгляд депутатів проєкт рішення «Про внесення змін до Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Охтирки» і присвоїти у 2021 році звання двом особам (посмертно).

Довідково: звання “Почесний громадянин міста Охтирки” присвоюється мешканцям міста, громадянам України та іноземним громадянам, які сприяли економічному, технічному та духовному розвитку міста, досягли визнання в різних галузях культури, мистецтва, охорони здоров`я, освіти, фізичної культури та спорту, зробили вагомий внесок в миротворчу, доброчинну діяльність, проявили мужність і відвагу під час порятунку людей, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і стихійних лих.

В останнє у 2017 році звання Почесного громадянина Охтирки теж посмертно було присвоєно Пустовому Сергію Олеговичу , командиру відділення 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади

.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg