Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow Не кількістю, зате майстерністю
Не кількістю, зате майстерністю Печать
Автор Газета "Город А"   
03.03.2013 г.

Чотири медалі завоювали вихованці ракетомодельного гуртка Охтирської станції юних техніків на відкритому чемпіонаті міста Ромни з вільно-літаючих кімнатних авіамоделей.

23 лютого на базі Роменської ДЮСШ пройшов відкритий чемпіонат Ромнів з вільно-літаючих кімнатних авіамоделей. Участь у ньому взя­ли10 команд (загалом 54 учас­ники) з Ромнів (3 команди), Ко­нотопа (2), Кролевця,Глухова, Шостки, Охтирки та Харкова.

Наше місто на цих змаганнях представляли вихованці ракето-модельного гуртка Охтирської СЮТ Тарас Соловей, Руслан Лендіель, Костя Гузенко та Ро­ман Коновалов на чолі зі своїм наставником - керівником гурт­ка Ігорем Веселовим.

Попри те, що наша команда була найменш чисельною, це не завадило юним авіамоделістам з Охтирки достойно виступити та показати гарний результат. У підсумку - чотири нагороди. Тарас Соловей (учень міської ЗОШ №3) завоював дві медалі. Хлопцеві не знайшлося рівних у номінації "Напівкопія" (реальні літаки, розмах крила яких не більше 300 мм, вага - не більше 8 г).Також у активі Тараса - 2 місце в номінації F-1-N (розмах крила не більше 460мм, вага не більше 20 г, площа крила не більше 6 де­циметрів).

Друге місце у номінації "Напівкопія" посів Руслан Лендіель (школа №1). Костя Гузен­ко з міської ЗОШ №3 став другим у номінації "Колібрі" (розмах кри­ла не більше 250 мм, вага не більше 10 г).

До речі, моделі літаків, за сло­вами керівника ракето-модельно-го гуртка Охтирської СЮТ Ігоря Веселова, виготовляються з піно­пласту або бальзи (дерева, що росте лише в Південній Америці). Переможцям змагань,окрім ме­далей та грамот, вручили також по пластині бальзи (коштує близько 30грн.)

Цікаво, що вихованці Іго­ря Веселова не вперше беруть участь у відкри­тому чемпіонаті Ромнів. Торік на цих змаганнях вони завоювали три медалі.

Ігор Івахненко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg