Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow Охтирчанин серед призерів!
Охтирчанин серед призерів! Печать
Автор Газета "Город А"   
06.05.2012 г.

Цими днями відбувся перший відкритий чемпіонат Збройних Сил України з рукопашного бою, в якому досить успішно виступили охтирчани - військовослужбовці в/ч А-0563. Ось що розповів про це змагання його учасник - начальник фізичної підго­товки і спорту згаданої військової части­ни, капітан Сергій Григорович Чут.

- Чемпіонат проходив у Миколаєві на базі 79-ї ок­ремої аеромобільної бригади. Власне,подібні зма­гання там проводилися й раніше, але тоді участь у них брали тільки спецназівці та десантники. Тепер же в зв'язку з новим статусом турніру у Миколаїв приїхали представники всіх родів Збройних Сил - су­хопутних військ,авіації, флоту. Ми, службовці військової частини А-0563, виступали у складі збірної команди 6-го гвардійського Армійського кор­пусу, яка в підсумку посіла досить високе 4-е місце з 9-й можливих. Було нас двоє - я і солдат Олександр Розінько.Змагання проходило у 2 етапи. На першо­му проводився свого роду екзамен. Кожен по­тенційний учасник отримував білет з п'ятьма питан­нями. Причому питання ці були не теоретичними, а суто практичними! Тобто, за допомогою напарника бійці мали показувати по черзі 5 тих чи інших прийомів - підніжок, кидків через руку або через плече, ударів рукою, ногою, ножем, автоматом тощо. Декілька чоловік через цей відбір не пройшли і відсіялися. На 2-етапі почалися власне змагання.Про­водилися вони за олімпійським принципом, тобто учас­ники, що програвали перший же бій, відразу вибували. Бої, до речі, тривали по 3 хвилини і при так званому до­зованому контакті - після кожного вдало виконаного прийому (удару,кидка) суддя призупиняв бій і нарахо­вував очки.

І тут чудово виступив наш представник Олександр Розінько. Він виграв перший бій, потім,щоправда, програв другий, але переміг у третьому - поєдинку за 3-є місце, яке й здобув - достойний результат! Олександр отримав грамоту від начальника Генштабу Збройних Сил. Цей успіх став можливим як завдяки особистим зусиллям військовослужбовця (солдат Розінько займається бойовими мистецтвами з 6-го класу, регуляр­но за власний рахунок їздить на змагання), так і, вва­жаю, через створені в нашій частині сприятливі умови для фізичного вдосконалення особового складу. Вітаємо з успіхом!

Записав Михайло Трофименко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg