Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow На шляху до нових звершень
На шляху до нових звершень Печать
Автор Газета "Город А"   
13.02.2012 г.

ImageОхтирщина - край дивовижно багатий, можна навіть сказати, "врожайний" на талановитих людей - поетів, музикантів, ху­дожників. Імена деяких з них вже належать минулому, інші ж живуть і творять поруч з нами.

Один з них -талановитий художник, митець с вельми оригінальним світоба­ченням Сергій Степанов. Незважаючи на  свій порівняно молодий вік, Сергій Іванович уже понад чверть століття в ми­стецтві. Чим не привід підбити попередні підсумки і,звичайно, обговорити творчі плани?

- Отже, Ви працюєте...

- З 1985 року.Закінчив Харківський художньо-промисловий інститут, таким чином, маю академічну мистецьку освіту. З глибокою пошаною і вдячністю згадую про свого наставника Леоніда Івановича Чернова, між іншим, учня самого леген­дарного баталіста Миколи Семеновича Самокиша.

- Ваші улюблені жанри і напрямки роботи?

- Насамперед, це живопис. В моєму активі на сьогодні близько 300 картин у різних жанрах - від архаїко-міфологічного до традиційно-реалістично­го.

- А іконопис?

- У цьому плані я регулярно співпра­цюю з церквами. Зокрема написав 3-метрові образи "Трьох святителів" та "Віри, Надії і Любові" для Охтирського Свято-Георгіївського храму. Займаю­ся також скульптурою (до речі, саме цей предмет я викладаю в міській ху­дожній школі) та монументально-декора­тивним розписом (фресками тощо). Се­ред своїх скульптурних робіт відзначив би барельєф"Георгій Победносець" із зовнішньої стіни того ж таки Юріївського храму.

- На своєму творчому шляху Ви взяли участь щонайменше у 30 персональних і групових виставках. Продовжуєте пра­цювати в цьому напрямку?

- Безумовно. Тільки за останні півроку мої роботи були представлені на 3-х сто­личних виставках.Маю на увазі експо­зицію до Дня незалежності України (кар­тина "Вовк і птах"), Різдвяну виставку ("Моя рідна Полтавщина". Власне, родом я з Охтирки, але з Полтавщини були мої прадіди) та традиційну виставку"Від Трипілля до сьогодення" ("Царський скіф").

- І нарешті традиційне питання щодо планів...

- Навесні наступного року мені випов­ниться 50. До цього часу планую взяти участь ще у3-х виставках, а також, офор­мивши всі потрібні документи, вступити нарешті до Національної спілки худож­ників України. Хочу зробити самому собі подарунок до ювілею!

Що ж, побажаємо нашому земляку творчих і життєвих успіхів! Адже такі лю­ди, як Сергій Степанов,створюють Ох­тирці позитивний імідж по всій Україні.

Михайло Трофименко

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg