Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow Суперкубок-2011. Володар визначився
Суперкубок-2011. Володар визначився Печать
Автор Газета "Город А"   
31.10.2011 г.

ImageЦього року громадській організації "Федерація футболу Охтирського району"виповнилося три роки. Багато добрих справ зроблено його очільниками - Юрієм Чуєвим, Олександром Дідо­вим та їх товаришами. Розігрувались титули в міні-футбол. Кубки, Чемпіонати на великому трав'яному газоні. Тепер футболісти району зібралися в Хухрі.

Цей сільський стадіон не вперше приймає змагання за фут­больні трофеї. Причина проста -хухряни утримують фут­больне поле в чудовому стані. Газон рівний, розміри май­данчика стандартні, ворота пофарбовані, поруч лавочки для гля­дачів. 23 жовтня прихильників гри в м'яч зібралося більше, ніж місць для сидіння. Не дивно. Бо в цей день було зіграно два вирішальних матчі сезону.

Спочатку футболісти з Куземина грали за право підвищитися в класі. В минулому році в цьому нафтовому регіоні місцевою Феде­рацією Футболу було утворено дві ліги по десять команду кожній. За­явка будь-якого спортивного колективу хоч 1-ої, хоч2-ої ліг налічує щонайменше чверть сотні гравців. Тож конкуренція доволі висока.

Тому не дивно, що для Куземина, спортсмени якого здобули пере­могу, звістка про перехід команди у Першу лігу є дуже радісною.

Глядачі оплесками поздоровили футболістів і надалі щасливі спорт­смени спостерігали за головними подіями цього напрочуд не по-осінньому сонячного дня.

На газон вийшли переможець Чемпіонату Охтирського району - СК "Гусинка-М'ясокомбінат"і володар Кубку СК "Лідер". Вже втретє в Охтирщині розігрується"Суперкубок".

В 2009-му цей почесний трофей виграла "Гусинка" здолавши СК "Нива-Райз"с. Хухра. В наступному році між двома цими суперника­ми була зафіксована нічия.Долю гри вирішили пенальті. 3 загаль­ним рахунком 10:9 виграла команда хухрян.

2001-ий став щасливим для футболістів з Гусинки. 3 рахунком 4:0 був знищений"Лідер".

Привітати переможців прибув обласний депутат Олександр Єрмак, який був єдиним представником влади на цьому святі спорту.

Олександр Єрмак,обласний депутат: В дійсності, я в першу чергу був присутній тут в якості глядача. Розіграш Суперкубку це дуже хви­люючий і захоплюючий момент. Ми спостерігаємо гру найкращих ко­манд району. Емоції переповнюють глядачів,деяких з них навіть за­надто. Ця спортивна подія недарма зацікавила обласні ЗМІ. Можли­во, поширення інформації про Федерацію Футболу Охтирського району допоможе деяким командам знайти спонсора. Тому що, для функціонування команди протягом сезону потрібні тисячі гривень. Це і форма, і переїзд, і кошти на запрошення арбітрів. В Охтирці до речі грають з сусідніх районів не тільки спортсмени, а й цілі команди. Наприклад, СК "Кириківка". Мені хочеться, щоб надалі в нашому Чемпіонаті заявилися колективи спортсменів з Тростянця, Лебеди­на. Можливо Краснопілля. Ми були б дуже раді такому розвитку ситу­ації і прийшли б на допомогу "новобранцям".

Нагадаємо, що Єрмак О.М. тривалий час допомагає різним фут­больним командам, що грають у цьому турнірі. В цей день обласний депутат знову не приїхав з порожніми руками.Команди від нього от­римали комплекти футбольних форм, а сам Єрмак був нагороджений дружніми оплесками і грамотою Федерації Футболу.

Відзначаючи заслуги команд, не можна не сказати про відновлений "Спартак". Цей колектив є прикладом здобут­тя значних досягнень шляхом комплексного підходу.Гарно, коли люди захоплюються чимось так, що, здається, все жит­тя присвятив би улюбленій справі. А ще більше серце радіє за тих, хто займається спортом, адже це не лише хобі, а й користь для здоров'я.

Незважаючи на наявні проблеми (мається на увазі відсутність полів для тренувань), є ентузіасти, які продовжують улюблене занят­тя і знаходять можливості й кошти,щоб грати й вигравати турніри й чемпіонати з футболу.

Історія"Спартака" давня, але відновився він лише в минулому році. Одного разу зібравши любителів поганяти м'яча у команду, Олександр Євгенович Касьяненко почав впевнену боротьбу за пере­могу.

Всього було на шляху: поразки, невдачі, конфлікти, непоро­зуміння... Проте від поставленої мети не відступав. Підтримки і ма­теріальної допомоги шукав у багатьох спонсорів. Натикаючись на не­розуміння і відмови - не здавався. І, нарешті,зустрів людину, яка розділила прагнення розвивати футбол у районі. Це був директор ПРАТ "Сад" Олексій Вікторович Сугак. Бажаючи створити власну ко­манду і зробити внесок у розвиток спорту Охтирщини, Олексій Вікто­рович виступив спонсором "Спартака". Саме він допоміг з придбан­ням форми для команди, надавав кошти за необхідності, підтриму­вав у важкі хвилини. За словами самого О.В. Сугака, щоб перемага­ти - треба багато працювати. Отож,було утворено дві команди з прицілом на найвищі шаблі п'єдесталу. Дубль у другій лізі готував спортсменів для виступів у елітному дивізіоні.

І таки удача посміхнулась спортсменам. В 1 лізі завоювали 2 місце, а в 2 - перше. Ці кубки і медалі - не просто нагорода, це доказ того, що робота не пройшла марно, що є сенс розвиватися далі і йти до нових висот.

На нагородженні переможців у Хухрі учасники команди "Спартак ПРАТ "Сад"" і головні її організатори поділились враженнями і плана­ми на майбутнє.

Олексій Сугак, керівник ПрАТ "Сад": "Ми ставимо завдання на на­ступний сезон узяти трофеї в обох лігах. Також в наших планах - зро­бити футбольне поле для команди. Адже зараз доводиться тренува­тись на орендованих газонах. Сподіваюсь,що успіх буде супроводжу­вати нас у подальшому".

Олександр Касьяненко, очільник "Спартака": "Перемоги в турнірах надзвичайно важливі,як для мене особисто, такі для всієї команди. Я дуже пишаюсь хлопцями і нашим спільним досягненням. Я дуже вдячний за моральну і матеріальну підтримки небайдужим людям, що дозволило нам проявити себе цьогоріч. Ми будемо грати й вигравати надалі. Сподіваюсь, що саме наша команда захищатиме честь райо­ну на обласному турнірі з футболу".

Євген Негодов, найстарший учасник команди "Спартак ПРАТ "Сад"": "Хочеться подякувати всім колегам по футбольному цеху за міцний командний дух і майстерну гру, адже саме це є запорукою успіху. Варто відмітити президента футбольного клубу та спонсора за величезну організаторську роботу. А також велика подяка організа­торам чемпіонату з футболу в Охтирському районі Юрію Чуєву та Олександру Дідову".

Що ж, побажаємо усім футболістам успіху і нових звершень.

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg