Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow Мелодії «Веселих ложкарів»
Мелодії «Веселих ложкарів» Печать
Автор Газета "Лидер"   
04.04.2011 г.

Фото - Mark, okhtyrka.biz
Фото - Mark, okhtyrka.biz
Позашкілля - це особлива країна, країна дитинства, розвитку творчих здібностей, надій, пошуків і сподівань

На мапі Охтирки ця країна знахо­диться за адресою: вулиця Гонча­ренка, 36. Це невеличкий будинок, який знають всі дітлахи, бо в ньо­му завжди цікаво і всім знайдуться справи до душі. На жаль, тут немає великих світлих кімнат для занять творчістю, сучасної зали для прове­дення масових заходів, але є велике бажання дітей та педагогів творити: створювати шедеври декоративно-прикладного, образотворчого мис­тецтва, пізнавати свій край, за­йматися у гуртках МАН, співати, танцювати, відкривати нові турис­тичні маршрути, займатися еколого-натуралістичною діяльністю.

Надто мало прикладів із життя сьогодні пофарбовані в оптимістич­ні кольори. За останні десятиріччя фінансування освіти і зокрема фі­нансування позашкільних закладів значно погіршилося.

У цій ситуації педагоги художньо-естетичного напрямку докладають усі зусилля, щоб допомогти вихо­ванцям гуртків і об'єднань стати особистостями з позитивними ри­сами, почуттям власної гідності, навчити поважати тих, хто їх оточує, адаптуватися до мінливої навколиш­ньої дійсності.

Наші вихованці є переможцями обласних, всеукраїнських, міжна­родних конкурсів та фестивалів. Працюють у нашому закладі творчі педагоги, справжні професіонали. Завдяки їх наполегливості, таланту, великій любові до професії наші ви­хованці мають змогу розкрити свій талант і досягти успіху в улюбленій справі, і навіть вибрати майбутню професію. Працює в нашій поза­шкільній установі прекрасний пе­дагог, керівник ансамблю народних інструментів ДЕНИСЕНКО Василь Миколайович. Він прийшов працю­вати в позашкілля зовсім недавно, всього чотири роки тому, але його колектив вже люблять, цінують і знають у місті та області. Жодний захід, який проводиться в нашому центрі, не проходить без участі цьо­го колективу.

В ансамблі «Веселі ложкарі» в основному займаються діти 12-13 років. Це саме той вік, який нази­вають «перехідним, або ще важким. Але педагог уміє знайти підхід до кожного вихованця, щоб кожному було в колективі затишно, щоб кож­на дитина відчувала свою унікальність, стала необхідною колективу.

У репертуарі ансамблю народ­них інструментів відомі українські мелодії, дитячі та сучасні мелодії українських та російських пісень. Але перевагу педагог віддає укра­їнській народній музиці.

Ми часто втрачаємо ключі - клю­чі від власного помешкання, від рід­ної хати, від серця друга, від душі свого народу... часом знаходимо їх, найчастіше втрачаємо назавжди. І саме тому у своїй повсякденній роботі по вихованню підростаючо­го покоління на заняттях ансамб­лю народних інструментів Василь Миколайович намагається підня­ти рівень національної свідомості і культури вихованців, привити їм любов до власного народу, його зви­чаїв, до української пісні і чарівної неповторної української народної музики. 1 тим самим намагається зберегти ключі від рідної домівки, від нашого спільного українського дому з його незрівняною піснею і музикою.

А нещодавно ансамбль народ­них інструментів «Веселі ложкарі» на обласному конкурсі зайняв третє місце в номінації «Ансамблі народ­них інструментів». Колективу, зви­чайно, хотілося більшого, але все ще попереду, адже є бажання, сили і талант перемагати. Успіху вам, «Ве­селі ложкарі»!

Тетяна АКИМЕНКО, методист ОМЦДЮТ
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg