Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow Казка про золоте яєчко. На новий лад
Казка про золоте яєчко. На новий лад Печать
Автор Газета "Лидер"   
10.01.2011 г.

Ольга Бєлік малює дивні квіти на не менш дивовижному "полотні"

Художниця каже: Захопилася незвичним природним матеріалом, бо він відкриває простір для творення

Слід зауважити, що розпис такого екзотичного для нас природного матеріалу, як страусині яйця, набуває серед аматорів і професійних митців неабиякого поширення. Серед шанувальників розпису страуси-них яєць і охтирчанка, дизайнер інтер'єру Ольга Бєлік. У її до­робку ціла колекція мальованок з квітковими орнаментами та етномотивами. Як каже сама ху­дожниця, на створення розпису її надихає подих екзотики, «людей завжди приваблювало досі незна­не, невідоме і нове».

Знайомство з художницею від­булося у студії її мами, відомої в Охтирці і за межами міста май­стрині Світлани Бєлік, україн­ські сувеніри якої неодноразово експонувалися на різного масш­табу виставках, мають дипломи і відзнаки, користуються неаби­яким попитом у шанувальників українського мистецтва. Донька Ольга наслідує мамин приклад і йде далі. Студентка Харківської академії дизайну (зараз саме го­тує до захисту дипломну робо­ту), вправно працює не тільки в добре відомих жанрах народного мистецтва, а й торує власну до­рогу. Майбутній дипломований дизайнер інтер'єру, бачить у сво­їх авторських проектах і вироби, створені власноруч, наприклад -декоровані страусині яйця.

Художниця каже: «Захопилася цим природним матеріалом, бо він відкриває простір для творен­ня. Добре відома українська пи­санка є відправною точкою, має сталі канони, а працюючи з яй­цем африканської птиці, що при­жилася на наших теренах, худож­ник - вільний. Вільний у виборі сюжету, композиції, кольорової гамми.

Що стосується власного твор­чого стилю... Я у пошуку. Мені цікавий український стиль, аф­риканські ритми, мої квіти набу­вають на «полотні» абстрактних форм і за це я їх люблю ще біль­ше.»

Улюблений художник Ольги - Гюстав Климт, австрійський жи­вописець, що прославився яскра­вими полотнами у стилі модерн. Створюючи власні об'ємні полот­на, молода охтирська художниця бере за приклад твори всесвітньовідомого митця, але її робо­ти далекі від копіювання: «Мені подобається те, чим я займаюся. Хоча переоцінка значення твор­чості у моєму житті, відбулася не так давно. Зараз я точно знаю, що це мені потрібно. Працюю в матеріалі, вчуся, сама і водночас викладаю діткам, учням місцевої художньої школи».

Анна ПРОТАСОВА

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg