Головна arrow Наше місто arrow История arrow Слідами партизанських загонів
Слідами партизанських загонів Печать
Автор Газета "Город А"   
30.09.2010 г.
22 вересня Україна відзначила День партизанської слави. З цієї нагоди у бібліотеках нашого міста були організовані книжкові виставки "Пригадаймо тривожні дороги" (ЦДБ); "Тих днів із пам'яті не стерти" й інші, пройшли історичні години, усні журнали, години пам'яті.

Нещодавно учні 5-го класу міської ЗОШ №4 завітали до Центральної дитячої бібліотеки - щоб вшанувати пам'ять мільйонів героїв, чий подвиг став легендою і вічно житиме у людській свідомості, викликатиме захоплення і велику шану усіх наступних поколінь. Разом із своїм класним керівником О.П. Лисак та бібліотекарем ЗОШ №4 ОМ. Хотєновою діти взяли участь у годині пам'яті "Слідами партизанських загонів", яку підготували та провели бібліотекарі ЦДБ М.М. Щур, Ю.А. Рудіченко і заступник директора ОМЦБС СЮ. Мірошниченко.

Школярі слухали пісні воєнних років; розповіді про дії партизанських загонів на Україні і, зокрема, Сумщині та Охтир-щині, читали вірші про подвиги наших героїв, згадали про героїв-партизан, які живуть у нашому місті. Ціковою виявилася розповідь М.М. Щур про Путивльський партизанський загін та його командира - С.А. Ковпака. З великим захопленням малеча переглянула уривок із художнього фільму "Дума про Ковпака". Звучали партизанські пісні та вірші, написані поетом-земляком П. Вороньком, який, до речі, служив у загоні С.А. Ковпака підривником.

Сумщина - край партизанської слави.Дут мужньо билися з фашистськими загарбниками майже 21 тисяча партизанів. Постійну допомогу їм надавали майже 100 тисяч чоловік - населення міст і сіл. Загалом на території нашої області діяв 41 партизанський загін, 21 з яких стали базою для формування' 4 великих з'єднань під командуванням С.А. Ковпака, О.М. Сабурова, М.І. Наумова та Я.І. Мельника.

Наприкінці зустрічі школярі разом із бібліотекарями запалили свічу і вшанували пам'ять про героїв хвилиною мовчання.

С.Ю. Мірошниченко, заступник директора ОМЦБС

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg