Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow ВЕЛИКИЙ УЧИТЕЛЬ
ВЕЛИКИЙ УЧИТЕЛЬ Печать
Автор Газета "Город А"   
19.05.2010 г.
3 ім'ям Юрія Михайловича Меєровича - старшого тренера Охтирської ДЮСШ, судді Міжнародної категорії, мого наставника та учителя - пов'язане народження секції дзюдо у Охтирці. Тож сьогодні хочеться намалювати портрет цієї шанованої не тільки в нашому місті, а й в області та країні, людини.

Юрій Меєрович пройшов тернистий шлях - від вихованця спортивної школи до Майстра спорту Міжнародного класу. Для розвитку та популяризації дзюдо у Охтирці він зробив чимало. Його вихованці - призери міських, обласних та всеукраїнських змагань. Є серед них й призери європейського та світового рівня.

Якось, у перерві між тренуваннями, я підійшов до свого наставника - змореного й спітнілого, але завжди готового поділитися своїми знаннями і вміннями, й поставив йому кілька запитань.

- Юрію Михайловичу, кожен підліток, який вперше прийшов до секції, вважає за щастя потрапити в групу саме до Вас. Розкажіть, якими принципами Ви керуєтеся у взаємовідносинах зі своїми учнями?

- Почну з того, що без доброї волі та хорошої психологічної підготовки неможливо опанувати мистецтво бою. Крім того, учні мають постійно відчувати підтримку з боку вчителя та довіряти йому. Саме це і є головним принципом, яким я керуюся у взаємовідносинах зі своїми вихованцями. Більше того, підготовка до змагань виховує у юнаках командний дух, що базується на солідарності та взаємодопомозі. Вона (підготовка) сприяє також вихованню високих моральних якостей та міцної сили волі. До того ж, славні традиції школи дзюдо у Охтирці сьогодні підтримують 150 вихованців.

- Як Вам вдається досягати таких висот у спорті зі своїми вихованцями?

- Будь-який успіх потребує зусиль. Дитину не можна примусити діяти відповідально, якщо вона не визначила особистого ставлення до того, що робить. Тут усе залежить від підтримки та турботи з боку педагога.

- Які плани маєте на майбутнє?

- Брати участь в чемпіонатах України, Європи, у міжнародних змаганнях по дзюдо, і, звичайно ж, перемагати! Добре було б проводити міжнародні турніри й у нашому місті, адже спортсмени для цього є.

- Незабаром - літні канікули. Якими, на Вашу думку, вони повинні бути?

- Я - прихильник здорового способу життя, а тому пропагую його и серед своїх вихованців. Діти повинні бути чимось зайняті, літо має промайнути для них без цигарок і наркотиків. У спортсменів, до речі, канікул немає - під час відпочинку вони нарощують спортивний потенціал.

- Юрію Михайловичу, наскільки спорт важливий для людини?

- Заняття спортом надзвичайно важливі для кожної людини. Це - гармонія душі та тіла, вміння ставити мету і досягати її, не пасувати перед труднощами.

Спливуть роки, ми станемо дорослими, та назавжди у нашій пам'яті залишиться добрий, справедливий і люблячий наш наставник.

У кожного свого учня він вкладає тепло власної душі, тому я впевнено можу сказати, що у недалекому майбутньому ми, його вихованці, виправдаємо сподівання нашого Учителя. Усім нам пощастило, що ми є його учнями, адже у цій людині захоплює все: дивовижна ерудиція, невичерпна й водночас цілеспрямована енергія, душевна теплота й доброзичливість, з якою він ставиться до нас. Він навчає нас бути мужніми, не боятися життєвих труднощів, мати почуття власної гідності.

Хочеться сподіватися, що всі учні Великого учителя знайдуть свій шлях у житті, не будуть байдужими до чужого лиха, нестимуть у світ добро та людяність.

Богдан Нагорний, вихованець Охтирської ДЮСШ

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg