Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Вишиванки і гарний настрій жінкам до свята
Вишиванки і гарний настрій жінкам до свята Печать
Автор Газета "Лидер"   
15.03.2010 г.

Четвертого березня в МЦКіД «Кнєжа» приймали гостей. Ще б пак - і виставка тут, і концерт. О 14:00 в холі приміщення відбувся невеличкий показ, виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва «Жіночі руки золоті».

На стендах були представлені роботи кожної учасниці цієї виставки: Хоменко Наталії Олександрівни,. Загнойко Наталії Миколаївни, Калюжної Наталії Миколаївни, Чайки Альони Петрівни. Рушники, вишиванки, подушки вишиті кольоровими стрічками, картини намальовані та вишиті - зі стендів оживала побутово-ужиткова краса, яку вже почали забувати.

Також була представлена регіональна вишивка - полотняна карта України з презентацією вишивки кожного регіону. На виготовлення такої краси в знаного майстра Наталії Анатоліївни Вінник пішло майже півроку. «Інформацію про вишивки дізнаюся звідусіль - книжки, Інтернет, до того ж у мене є колекція старовинних вишиванок. Але вмістити все на таку ось карту просто неможливо, адже кожна історична частина нашої країни мала унікальний стиль вишивання, витончений і неперевершений. Наразі ми організовуємо ось такі виставки з метою популяризування декоративно-ужиткового мистецтва, з метою залучення молоді до відродження традицій. І загалом можу сказати, що останнім часом в Охтирці є тенденція до відродження вишивки, багато людей знову повертається до цього прекрасного заняття. Будемо тільки раді допомогти бажаючим!»

Також на виставку завітала міський голова Демченко Ірина Іванівна, яка з захопленням розглядала експонати, вражена їх витонченістю, а потім подякувала молодим майстриням за подаровану радість і красу, побажала успіхів, творчого натхнення і вручила по букету квітів.

Після закінчення виставки в малій актовій залі відбувся святковий концерт з нагоди 8 Березня. Історія потягу №217 за напрямом «Охтирка-Розгуляєво» охтирчанам сподобалася. Старі пісні у виконанні знайомих ансамблів та виконавців, добре продумана сюжетна лінія концерту, його незвичний формат. У залі було повно людей, і всі були у захваті. Старі пісні, старе вбрання, і навіть ціни старі - пиріжки по 10 копійок... У вагоні №13, що знаходився прямо на самісінькій сцені, було весело й затишно. Колоритні герої шуткували вміло й, смішно. Танці, співи й посмішки провідниць Вєри й Свєти стали запорукою того, що до станції «Розгуляєво» присутні дісталися швидко, маючи святковий гарний настрій.

■ Юлія РЯБУХІНА

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg