Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow ЄДИНІ В ОДНОМУ БАЖАННІ - БУТИ ЩАСЛИВИМИ
ЄДИНІ В ОДНОМУ БАЖАННІ - БУТИ ЩАСЛИВИМИ Печать
Автор Газета "Город А"   
17.12.2009 г.

За щоденними клопотами ми часто не помічаємо, що поряд з нами живуть люди, які обділені такими звичайними для нас речами, як слух, зір, рух, мова. А коли все ж на мить зупиняємось у нашому життєвому водовороті, то починаємо розуміти, що ми щасливі. І тоді хочеться поділитися своїм щастям і з іншими людьми, які поряд з нами, - людьми з обмеженими фізичними можливостями.

Чомусь видається дивним, коли нас, звичайних людей, Бог і природа обдарували всіма земними благами, а ми все одно не задоволені своїм життям. Ми маємо змогу бачити і ясне сонце, і загадкові хмари, і замріяний зелений ліс над рікою, милуватися різнобарвною веселкою на синьому небі. Можемо насолоджуватися чарівними звуками музики, пташиним співом, дитячим сміхом, пробуджуватися під галасливий петушиний крик. Щоденно відчуваємо радість вільного руху: чи то йдучи лісовою стежкою, чи плаваючи у дзвінкій річці, чи навіть-ось так запросто плескаючи в долоні улюбленому співакові.

За щоденними клопотами ми часто не помічаємо, що поряд з нами живуть люди, які обділені такими звичайними для нас речами, як слух, зір, рух, мова. І коли все ж на мить ми зупиняємося у нашому життєвому водовороті, то починаємо розуміти, що ми щасливі, і тоді хочеться нам поділитися своїм щастям із іншими людьми, які поряд з нами, людьми з обмеженими фізичними можливостями.

Нехай це буде просто усмішка, добре слово, невелика дріб'язкова послуга. Саме в цю мить ми розуміємо: ми - люди. Такі різні, не схожі один на одного, але єдині в одному бажанні - бути щасливими.

З грудня весь світ відзначає Міжнародний день інваліда. У цей день вся увага суспільства прикута до людей з обмеженими фізичними можливостями. Всі: від керівників держави і до звичайних громадян - прислухаються до проблем інвалідів, їх потреб, сприяють у вирішенні болючих питань. Бо саме від нас усіх залежить, як будуть жити ці люди інші 364 дні.

Не оминув своєю увагою людей з особливими потребами і Охтирський районний територіальний центр. Кожного року, кожен день працівники центру віддають всі сили і свою працю людям, які найбільше потребують уваги суспільства: інвалідам, пенсіонерам, одиноким непрацездатним громадянам.

З грудня стараннями працівників територіального центру завітало свято до Грунського та Чернеччинського стаціонарних відділень для тимчасового чи постійного проживання одиноких непрацездатних громадян. Лунали теплі і зворушливі слова на адресу господарів і гостей свята, рікою лилася пісня, панувала атмосфера добра і взаємопорозуміння.

Художні самодіяльні колективи Грунської допоміжної школи-інтернату та Чернеччинського Будинку культури своїми піснями не раз викликали усмішки на обличчях присутніх, і так само під мелодію сумної народної пісні котилася сльоза.

На святковому заході були представлені вироби народних умільців. З вишиванок на стіні дивилися і веселі чубаті півники, і сумні очі Божої матері. Приємним подарунком для мешканців Грунського стаціонарного відділення стала благодійна передача книг художньої літератури місцевою сільською бібліотекою.

Зі зворушливими словами звернулася до присутніх директор територіального центру Віра Григорівна Івах. Цих людей керівник добре знає і постійно з ними спілкується. Але в такий день лунали особливі слова: про любов і добро, повагу і взаєморозуміння, вдячність і турботу.

I яке ж свято обходиться без святкового столу? Немало охтирських підприємств благодійно надали гостинців до столу. Це ВАТ "Охтирський м'ясокомбінат", ТОВ "Классік", ВАТ "Охтирський пивзавод", ЗАТ "Сад", "Промінь". Також до цієї доброчинної справи долучилася "Партія Регіонів", подарувавши присутнім великого торта.

Коли чуєш слова подяки із уст людей з обмеженими можливостями, то розумієш, що сьогоднішній день на цій землі ти прожив не даремно. Давайте всі про це пам'ятати.

Охтирський районний територіальний центр

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg