Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Дякуемо за те, що ви у нас є!
Дякуемо за те, що ви у нас є! Печать
Автор Газета "Город А"   
10.09.2009 г.

Слова, сповнені поваги і вдячності лунали на адресу підприємців району, котрі зібралися минулої п'ятниці у залі засідань РДА напередодні свого професійного свята - Дня підприємців.

У вітальній промові голова РДА Ігор Станіславович Шарай відзначив певні позитивні зміни в питаннях розвитку підприємництва на теренах Охтирщини, що відбуваються завдяки тісній і плідній співпраці влади з представниками малого і середнього бізнесу. Якщо станом на 01.01. 2001 року було зареєстровано 195 субєктів господарювання, то на 01.09. 2009 року у районній державній адміністрації зареєстровано 1005 субєктів господарювання, з яких 767 - фізичні особи. За минулий рік від підприємців до зведеного місцевого бюджету надійшло понад 4,5 млн. грн., а до районного - близько 3,5 млн. грн. У першу чергу ці надходження забезпечують своєчасну заробітну плату працівникам бюджетної сфери. Арифметика тут проста - чим більші у підприємців прибутки, тим вагоміші вливання у бюджет. Але наші держслужбовці не зловживають цими привілеями. В умовах фінансової кризи працюють на "голих" ставках, з повагою ставляться до своїх годувальників і сприяють їхній підприємницькій діяльності. Голова РДА також відзначив, що створення підприємцями робочих місць для найманих працівників зменшує проблему безробіття. Так, у всіх галузях малого бізнесу району нині працює 789 чоловік. Зокрема, приватний підприємець В.І.Гашуба дав роботу . 10 особам, Р.І. Шейко - 6, В.М.Шапошник -7, подружжя Лахман -10.

Відповідно, стільки ж і родин мають кошти на хліб і до хліба. Радує й те, що поряд з традиційними послугами сільському населенню стрімкого розвитку набуло пасажирське перевезення на приміських маршрутах, яке на даний час здійснюють 10 перевізників за 15 маршрутами. Поступово збільшується мережа торговельного та ресторанного господарства. Так, у 2005 році підприємств торгівлі у населених пунктах району налічувалося 136, ресторанного господарства - 21. Сьогодні, відповідно, 176 і 33. Окрім 3 комплексно-приймальних пунктів побутові послуги мешканцям району надають 58 приватних підприємців. Голова РДА відзначив високий рівень обслуговування у закладах торгівлі та ресторанного господарства приватної форми власності, їх сучасний інтер'єр та нові форми обслуговування. Новобудови приватних закладів гармонійно прикрашають наш район, роблять його гарнішим і сучаснішим.

Головне, влада району не заважає підприємцям. Для більш прискореного вирішення нагальних питань суб'єктів господарювання всіх форм власності у районній державній адміністрації працює "гаряча телефонна лінія", до їх послуг - дозвільний центр "Єдиний офіс". Лише з початку поточного року дозвільним центром було видано 69 документів дозвільного характеру та надано 121 консультацію. Для успішного розвитку бізнесу у районі працює програма відшкодування відсоткових ставок за кредитами. Значний внесок у розвиток малого підприємництва вносить громадська організація КС "Довіра", очолювана головою профспілки працівників кооперації та інших форм власності. Лише за 8 місяців поточного року КС "Довіра " надала підприємцям кредити на суму 520 тис. грн. За благодійну допомогу у вирішенні питань розвитку територій сільських рад голова РДА висловив подяку підприємцям Ларисі Анатоліївні та Святославу Сергійовичу Герасименкам, подружжю Лахман - Василю Івановичу та Світлані Миколаївні, подружжю Мащенко - Сергію Олександровичу та Людмилі Сергіївні, Сергію Івановичу Грибоводу, Юрію Олексійовичу Канівцю, Ніні Миколаївні Ленкевич, Андрію Юрійовичу Алексееву, Яні Вікторівні Юрченковій, Євдокії Григорівні Шейко, Катерині Григорівні Яцюк, Любов Миколаївні Винник, Світлані Валентинівні Зубко, Світлані Володимирівні Хоменко, Діні Миколаївні Сугак, Миколі Васильовичу Череді, перевізникам населення на приміських маршрутах Ігорю Олександровичу Бабичу, Віктору Михайловичу Шапошнику, Олександру Володимировичу Павліченку, Тетяні Геннадіївні Кліщ, Віктору Івановичу Копилу, Миколі Васильовичу Конвісару та працівникам малого колективного підприємства "Ворскла". Всі наші підприємці, - зазначив Ігор Станіславоич Шарай, роблять значний внесок у розвиток сільських шкіл, бібліотек, дільничних лікарень. З побажаннями успіхів у нелегкій праці, сімейного благополуччя, добробуту, наснаги та подальшого процвітання, голова вручив грамоти та цінні подарунки кращим із кращих.

В урочистостях з нагоди Дня підприємця взяли участь голова ради підприємців Охтирського району з питань торгівлі, побутового обслуговування, сільськогосподарської діяльності та транспорту Віктор Михайлович Шапошнік, в.о.начальника Охтирської міжрайонної державної податкової інспекції Наталія Василівна Окрайченко, заступник начальника управління Пенсійного фонду Вікторія Вікторівна Огреб, заступник начальника міськрайонного центру зайнятості Володимир Тимофійович Кучер та голова профспілки працівників кооперації та інших форм підприємництва Людмила Володимирівна Васюхно. Представники контролюючих органів у свою чергу привітали підприємців району із професійним святом, подякували за своєчасну сплату внесків. Л.В.Васюхно гарантувала надання профспілкою допомоги підприємцям по захисту прав і діяльності. Вона також підняла актуальне питання щодо високої ставки внесків до пенсійного фонду суб'єктами підприємницької діяльності (понад 200 грн), що змусила деяких дрібних підприємців взагалі згорнути свою діяльність, а когось залишила у тіні. I все ж є надія, що уряд відмінить жорстку систему пенсійного оподаткування підприємницької діяльності, а контролюючі органи не будуть лише каральними і діятимуть на засадах регуляторної політики. Усім зараз тяжко. Поодинці з проблемами не впоратися. А тому всім нам - владі, підприємцям, працівникам - треба об'єднуватися навколо спільної мети, разом будувати свій добробут і економіку держави.

По закінченню урочистостей наші шановні підприємці з гарним настроєм повернулися до своїх справ. Вони - мужні люди, які розраховують переважно на власні сили і розум. А ми - на них!

Алла Дзюба

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg