Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow У кожного своя Говерла
У кожного своя Говерла Печать
Автор Газета "Лидер"   
24.08.2009 г.

Випробування горами пройшли 55 учасників табору «Едельвейс - Вектор» і 10 його організаторів

Змужнілими, дорослішими і переповненими емоціями повернулися на Охтирщину учасники тематичної зміни пересувного табору наметового типу «Едельвейс - Вектор» - діти, молодь Охтирського району та м. Охтирки, члени громадської молодіжної організації «Ініціатива» та громадської молодіжної організації «Клуб туристів Охтирщини «Азимут».

З ініціативи відділу у справах молоді та спорту Охтирської районної державної адміністрації за підтримки громадських організацій з 24 липня по 4 серпня в Карпатах, на туристичній стоянці Казмеищик працював молодіжний наметовий табір.

Його роботі передувала клопітлива підготовка організаторів і учасників. Участь у тренінгах, засіданнях круглих столів з питань здорового способу життя, вуличних акціях, роботі районної молодіжної школи лідерів «Крок до успіху», одноденних походах, туристичних зльотах школярів, активна участь у роботі громадських організацій, відповідна підготовка в гуртках ЦДЮТ з техніки пішохідного туризму та дводенна програма з інструктором за місцем проживання - таку підготовку пройшов ледь не кожен учасник табору.

У програмі роботи ПТНТ: сходження на г, Говерла, г. Петрос, дводенний похіду гори, відпрацювання елементів виживання на природі, пісні біля вогнища, велика табірна гра «Пілігрим», змагання «Веселі старти», День симпатій, День пісні, майстер клас «Ти зібрався в похід», посвята в туристи, інтелектуальні ігри, ігри-знайомства, ігри па увагу, спостережливість, толерантність. Складання пісень і розповідей про кожен день перебування в таборі. Відзначення активних учасників з правом підняти прапор України на табірному зборі і почесне «Роби як я» після урочистого виконання гімну України. Спати в наметах, робити ранкову гімнастку на росяній галявині, вмиватися в гірській річці - і просто, і складно.

■ Учасники заходу

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg