Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Звичайний особливий Віталій Тронь
Звичайний особливий Віталій Тронь Печать
Автор Газета "Лидер"   
24.08.2009 г.

Є така категорія людей, про яких кажуть: "особливі". У чому ж їх особливість? Читайте і робіть висновки.

Знайомтесь: ТРОНЬ Віталій Анатолійович - вчитель інформатики, аспірант СумДУ, верстальник газети "Освітянські обрії Охтирки". Віталій - спокійний, врівноважений, з щирою приємною посмішкою, зі своєрідним почуттям гумору, він відкритий до нових вражень Окрім основної спеціальності, у Віталія багато захоплень: настільний теніс, кулінарія, органічне землеробство, музика, а з недавніх пір - туризм. Туризм є мабуть той вимір, який дає можливість побачити інший світ, інших людей і особистий розвиток. Хто такі справжні туриста? Це люди, які постійно в пошуку. З чого все починається? Звісно з дитинства. То ж перше питання саме про це.

- Яке воно було ваше дитинство? Які найяскравіші спогади?

- Дигиство було не найгіршим, - не замислюючись відповів Віталій, а про спогади сказав таке. - Добре пам'ятаю, як у 1996 році я відпочивав у таборі "Артек", і я вперше побачив море, і хоч це було у жовтні, мені довго ще снились морський простір, бентежні хвилі та крики невгамовних чайок. Друге незабутнє враження - як у 1-му класі вперше доторкнувся до комп'ютера. А вже у 5-му класі допомагав старшокласникам складати програми. Відтоді програмування увійшло в моє. життя назавжди.

- Чому ж стали вчителем?

- Мабуть, це сімейна традиція. Мені близька викладацька діяльність і програмування також, тому я вибрав інформатику, і закінчивши мехмат СумДУ, зараз викладаю у 8-й школі.

- Віталію, скажіть будь-ласка, вас можно назвати прогресивним чи консервативним вчителем?

- Нове - це добре забуте старе. Шкільна програма з інформатики, порівняно з іншими предметами, стисла і конкретна, яка дає дітям актуальні знання. На уроках інколи відхиляюсь від програми, якщо того потребує атмосфера у класі.

- Кажуть, що вчителі знають, якої думки про них учні. Що діти кажуть про вас?

- Минулого року на випускному почув признання, хтось із учнів сказав: "Один з найулюбленіших вчителів". А взагалі, 8-а школа - це один з найкращих педагогічних колективів міста: за підсумками по успішності, по згуртованості, а головне - у сенсі ставлення до дітей.

- Коли навчились грати на гітарі?

- У 8-му класі я три місяці ходив на гурток, перші 5 акордів, перші ноти показав мені ведучий гітарист,' далі вчився сам.

- А коли ж захопились подорожуванням?

_- Все почалося зі знайомства з Надією Степанівною Василенко, яка запросила взяти участь у велопоході у червні минулого року. До речі, цей похід по рідному краю проходив уперше. В цьому році такий велопохід також відбувся. А ще мені вдалося здійснити велопохід по Європі, а в липні була Говерла.

- Які мрії здійснилися і про які міста та країни мрієте?

- Про Говерлу мріяв 10 років -здійснилося, тепер мрію про Схід: Тібет, Японію, мене цікавить східна філософія.

- Чому саме?

- Тому що вони змогли зберегти і донести до наших днів свою філософію, культуру, знання. На мою думку, чим древніша культура, тим вона актуальніша.

- А які філософи вам близькі?

- Лев Толстой і Конфуцій.

- У вас є план на життя?

- Аякже.

Про деякі зі своїх здійснених планів Віталій Тронь пообіцяв розповісти згодом.

Валерія БАКУЛІНА

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg