Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow Окрилені перемогою
Окрилені перемогою Печать
Автор Газета "Лидер"   
27.04.2009 г.

На конкурсі в Сумах два дитячих колектива з Охтирки стали переможцями

Розвиток творчих здібностей кожної дитини є головним у роботі нашого позашкільного закладу. Стати яскравою особистістю, не схожою на інших, допомагає участь у різноманітних конкурсах, фестивалях, оглядах, концертах. Раз у два роки на базі обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю проходить обласний конкурс оркестрів духових та народних інструментів. І завжди наш Зразковий оркестр духових інструментів під керівництвом Заслуженого артиста України В.М. Петрика був кращим.

Цього року на конкурс готувалося два колективи: Зразковий дитячий оркестр духових інструментів та ансамбль народних інструментів. Робота важка, наполеглива, але цікава. Вихованці Зразкового дитячого оркестру духових інструментів вже не вперше на такому конкурсі і їм відомо, які високі вимоги ставлять організатори цього заходу до учасників, а ось ансамбль народних інструментів - колектив молодий. Розпочав свою роботу у міському центрі дитячої та юнацької творчості у 2007 - 2008 н. році, і брав участь у конкурсі вперше.

Готувалися ретельно. І ось настав час конкурсу. Два автобуси з дітьми вранці 4 квітня вирушили до міста Суми, де в міському палаці для дітей та юнацтва вирішено було провести IV обласний конкурс. В конкурсі брали участь 18 колективів. Боротьба була завзятою. Але, здавалося, час завмер в полоні музики і краси. Колективи духових та народних оркестрів з різних куточків нашої області демонстрували високу майстерність, віртуозність гри на інструментах. Це було справжнє свято дитячих талантів і єднання споріднених душ. Та коли свою конкурсну програму представив наш оркестр духових інструментів - зал завмер, настільки професійно була підготовлена конкурсна програма, що журі одноголосно присудило нашому колективу най-почеснішу нагороду ГРАН ПРІ конкурсу. Високу оцінку журі отримав і ансамбль народних інструментів „Веселі ложкарі", вони вибороли І місце у номінації „Ансамблі народних інструментів". Керівник колективу В.М.Денисенко. Коли поверталися додому здавалося і природа раділа успіху наших вихованців; синьоокі проліски схвально кивали нам своїми голівками, зазеленілі узбіжжя святково одягнулися, здавалося саме на честь перемоги, а траса Охтирка - Суми співала разом з вихованцями центру веселих пісень. Настрій був переможний, сповнений великих надій на майбутнє. І буде саме так, бо велике бажання творити красу і дарувати ЇЇ людям спонукає керівників та вихованців до творчості.

■ Т.Акименко, методист ОМЦДЮТ

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg