Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow ЗМАГАННЯ, ЩО ШАНУЮТЬ ПАМ'ЯТЬ
ЗМАГАННЯ, ЩО ШАНУЮТЬ ПАМ'ЯТЬ Печать
Автор Газета "Город А"   
05.03.2009 г.

ImageСпоруджуючи пам'ятники, не можна наперед бути впевненим у майбутньому кам'яних брил. їх руйнують час, люди, до них забувається дорога, жива трава опутує і відлущує по крихті завмерлі скульптури. Але є те, що переживе будь-який монумент. Це добрі справи і людська вдячність. Саме таку пам'ять по собі залишив Роман Костянтинович Рапій, чоловік, який так багато зробив для нас, охтирчан. 28 лютого відкрився довгоочікуваний 9 турнір з міні-футболу пам'яті колишнього начальника НГВУ.

Заступник міського голови Гопко Ю. В. з нагоди відкриття як футзальної першості, так і шахового турніру, виступив з невеликою промовою. Юрій Васильович нагадав учасникам, що саме завдяки зусиллям Р.К. Рапія свого часу була створена база, де ми маємо можливість проводити змагання такого рівня.

Турнір з міні-футболу став традиційним і проводиться щорічно. З кожним роком покращується рівень підготовки команд-учасників, збільшується кількість спортивних колективів. Відмічається зростання професійної майстерності спортсменів, що свідчить про високий авторитет не тільки такого виду спорту як футбол, а й самого турніру пам'яті Романа Костянтиновича. Крім міцного здоров'я та спортивної вдачі, наприкінці промови заступник міського голови побажав кожній команді стати переможцем цього турніру, на що учасники першості відгукнулися дружніми аплодисментами. Після цього під урочисту музику оркестру були покладені квіти до пам'ятника Р.К. Рапія та вшанована пам'ять колишнього керманича нафтовиків хвилиною мовчання. Ім'я Романа Костянтиновича буде жити завжди в серцях охтирчан. І весняний турнір - це ще один привід згадати таку видатну людину. Змагання розпочалися символічним першим ударом по м'ячу Ю.В. Гопка.

Спочатку був зіграний попередній етап першості. Не обійшлося і без маленьких сенсацій. Команда державної пожежної частини безжалісно вибила діючого чемпіона - колектив спортсменів Охтирського комбінату хлібопродуктів. Пожежники наколотили сім м'ячів у ворота хліборобів, тоді як останні спромоглися забивати лише по голу за тайм. До речі, рахунок першої половини гри між ціма командами -1:6 - зняв всі питання стосовно того, хто буде продовжувати боротьбу за Кубок. У другій половині зустрічі вогнеборці відверто берегли ноги, тому, мабуть, матч і закінчився з рахунком 7:2, а не більш розгромним.

Image

ДП "ОКХП", напевно, й не очікував такого супротиву від працівників МНС. У попередній грі футболісти комбінату хлібопродуктів накидали повну торбу м'ячів спортивному колективу "Лідер-2". Фінальний свисток у тому матчі пролунав, зафіксувавши скандальний загальний рахунок 16:0. Для малотямущих у міні-футболі пояснимо - один тайм на турнірі пам'яті РК Рапія триває всього 15 хвилин. Отож снайпери з КХП відзначилися не лише влучністю, а й завидною скорострільністю. Тож сміливо можна їм присвоювати звання "кулеметчиків". На превеликий жаль, такий колектив був спинений що називається на самому старті. Однак встановлений ними рекорд результативності поки що непохитний.

Нижче наведені всі результати зустрічей, які пройшли 28 лютого та 1 березня на футзальному полі спортивного комплексу "Нафтовик".

"Надія" Тр. - "Білал" 0:3
"Ворскла-2" - "Факел" 2:2 (по пенальті 2:3)
"Електро" - "Міськгаз" 1:8
ДП "ОКХП" - "Лідер-2" 16:0
"Ліга" - ДЮСШ "Нафтовик-92" 1:1 (по пенальті 5:6)
"Жрець" - "Нива-2" с. Хухра 9:1
"Ураган" - "Білал" 1:2
"Вспышка" - "Понтонер" - 3:2
НГВУ - "Спартак-2" 14:2
Кириківка - "АФК" 1:6
"М'ясокомбінат" - "Гусинка" 1:2
"Лідер" - "Ворскла" 5:3
"Медіа" - "Лаєр" 4:4 (по пенальті 2:3)
"Партизан" - "Лаєр" 2:2 (по пенальті 4:3)
"Сапер" - "Міськгаз" 0:10
"Арсенал" - "Нива" Хухра 3:5
ДП "ОКХП" - ДПЧ 2:7
"Спалах" - ЦВНГ-4 м. Ромни 0:7
"Ротор" м. Ромни - "Ультрас" 14:0
"Тайфун" - ЦВНГ-4 м. Ромни 2:5
"Спартак" - "АФК" 5:4
"Коледж" - "Мрія" с. Жовтневе 4:1
Рибальське - "Ветеран" 2:7
"ЗЛІН" - "Факел" 0:6
"Правекс-Брок" - "Динамо МРЕВ" 1:2
"Олів'є" - ДЮСШ "Нафтовик-92" 2:4

Попереду залишилася боротьба кращих з кращими. СГК "Нафтовик" очікує запеклих протистоянь. І боротьба між фугболістами не лише за призи. Хоча навіть за участь у турнірі спортсмени отримують 80 гривень. З сьомого місця команди преміюються 200 гри., за 5-6 місця отримують 300 грн., тим хто прийде до фінішу четвертими, передбачено чотири сотні преміальних, бронзові призери будуть мати півтисячі, команда, взявша срібло, отримає 600 грн., а переможець 700 і, зрозуміло, Кубок. Саме за нього й буде вестися центральна битва турніру. Спортсмени команди-переможниці впишуть свої імена в історію спортивного життя міста.

Image

Але поза увагою не повинно пройти головне. Більше чотирьох десятків команд, а це сотні молодих людей, залучилися до спорту, обрали здоровий спосіб життя, стали займатися спільною справою, і, можливо, дехто в перспективі пов'яже своє життя з професійним футболом. Все це і є тим неруйнівним пам'ятником. Пам'ятником чоловіку з великої літери.

А. Молот

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg