Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow ЧИ БЕЗПЕЧНИЙ ВІДПОЧИНОК ЮНИХ ОХТИРЧАН?
ЧИ БЕЗПЕЧНИЙ ВІДПОЧИНОК ЮНИХ ОХТИРЧАН? Печать
Автор Газета "Город А"   
04.12.2008 г.

У п'ятницю 21 листопада заклади відпочинку в центрі міста були охоплені рейдовою перевіркою. В першу чергу, була приділена увага щодо дотримання законодавства у розрізі забезпечення прав та безпеки неповнолітніх.

У склад комісії ввійшли представники міськвиконкому, міліції та МНС, а саме: начальник служби в справах дітей Охтирської міської ради Мороховська Н.В., начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Охтирської міської ради Долганова СМ., начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Охтирського MB УМВС України в Сумській області Пелих Ю.В., старший інженер сектору ДПН відділення з питань НПД ОРВ ГУ МНС України в Сумській області Міхєєв A.A.

Під час рейду комісія виявила, що особливого контролю потребують місця з масовим перебуванням людей, де значну кількість відвідувачів складають підлітки. Насамперед, комп'ютерні клуби та вечірні дискотеки. Найбільш популярне місце серед молоді для танців та спілкування - дискотека в районному Будинку культури (приватний підприємець Касьяненко О.В.). Уже о 21 годині тут понад дві сотні юнаків та дівчат, в той час, коли подібна вечірка, в МЦКіД "Кнєжа" збирає ледь кілька десятків. Тому і вимоги для РБК висуваються дещо суворіші.

Наприклад, під час рейду було встановлені факти групового виходу підлітків на проїзну частину біля центрального входу в Будинок культури. Це сталося з причини скупчення молоді перед дверима. Бажаючи потрапити на танці не вміщуються на вузенькому майданчику, а бар'єрів між тротуаром та проїзною частиною немає. Якби поруч був хоча б пішохідний перехід (зебра), тоді, мабуть, водії пригальмовували, а так практично на очах комісії велосипедист, який об'їхав юрбу, ледь не зіткнувся з авто.

Турбує і стан евакуаційних шляхів. Під час перевірки світло у коридорі від другого евакови-ходу до сцени було вимкнене. Спільна проблема для всіх закладів відпочинку, в тому числі МЦКіД "Кнєжа", комп'ютерних клубів ПП Стасюк та ПП Базаров - недостатня укомплектованість приміщень первинними засобами пожежегасіння. Своєчасно подана вогнегасна речовина загасить невеликий осередок пожежі. Однак для цього потрібно, щоб ті ж сам вогнегасники були у відповідній кількості завжди знаходилися під рукою. З цим взагал проблеми. Вогнегасник чомусь намагаються приткнути у якусь замкнену темну комору, ключ від якої потрібно шукати у шухлядці повній різного мотлоху. На жаль, коли почнеться пожежа часу для пошуків не буде. Всього за 10 хвилин у приміщенні з сучасним ремонтом нічого не лишається, окрім обгорілих стін.

Крім питань режимного характеру не зняті з порядку денного й багатовитратні, однак тим не менш необхідні заходи. Це - забезпечення приміщень дієздатними системами пожежної автоматики, пожежного водогону тощо.

Враховуючи складність об'єктів з масовим перебуванням, їх потенційну небезпеку, вкладені кошти гарантовано допоможуть своєчасно як виявляти пожежу, так і долати її на самому початку, уникаючи значних матеріальних збитків. А найголовніше - відвідувачі цих закладів дозвілля завжди будуть у безпеці.

А. Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg