Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Ми прагнемо своєчасного виконання податкових зобов'язань
Ми прагнемо своєчасного виконання податкових зобов'язань Печать
Автор Газета "Лидер"   
23.06.2008 г.

Проведена робота стверджує той факт, що деякі суб'єкти підприємницької діяльності свідомо порушують податкове законодавство і ухиляються від сплати податків та зборів. Особливо, у сфері торгівлі алкоголем та тютюном

Одним з напрямків роботи органів державної податкової служби є організація перевірок суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері готівкового обігу. В Охтирській МДШ цей напрямок роботи здійснює сектор контролю за розрахунковими операціями, який входить до складу управління контрольно-перевірочної роботи. Працівниками даного відділу за 5 місяців 2008 року проведено 138 перевірок. Перевірки проводились в робочі, вечірні та нічні години, у вихідні та святкові дні. Всі без винятку перевірки, результативні. Відділом оперативного контролю було застосовано до суб'єктів підприємницької діяльності фінансові санкції на суму 363,8 тис. грн., до бюджетів надійшло 173,8 тис. грн.

Багато порушень виявлено при роздрібній торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідних ліцензій, в результаті чого до СПД застосовано фінансові санкції в розмірі 1700 грн. по кожному факту порушення.

Також були встановлені факти: торгівлі алкогольними напоями за цінами нижчими, ніж встановлені мінімальні ціни на алкогольні напої; реалізація тютюнових виробів за цінами вищими за встановлені роздрібні ціни на тютюнові вироби; реалізації товару (пиво) без застосування книги обліку розрахункових операцій. Порушення встановлені щодо застосування спрощеної системи оподаткування та торгового патенту.

Податківці у своїй роботі не ставлять за мету тільки застосовування штрафних санкцій. Добровільне, своєчасне та у повному обсязі виконання податкових зобов'язань платниками податків - ось чого ми прагнемо.

■ Ю. Яковлєв, завідувач сектору контролю за розрахунковими операціями

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg