Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Жительку Охтирки зі 100-літнім ювілеєм привітав Президент України
Жительку Охтирки зі 100-літнім ювілеєм привітав Президент України Печать
Автор Газета "Лидер"   
30.01.2008 г.

23 січня жительці м. Охтирки Забашті Оксані Василівні виповнилося 100 років. З ювілеєм її вітали представники міської та районної влади, соціальних установ, громадськості, родичі та знайомі.

Оксана Василівна мешкас по провулку К. Цеткін. Народилася ювілярка 23 січня 1908 року в с. Жовтневе Охтирського району. Доля Оксани Василівни не була легкою. Чоловік загинув на війні. Мала двох доньок: Ніну й Віру. Але склалося так, що старша донька Ніна загинула у 1943 році, а Віра, 1927 року народження, покинула цей світ шість років тому. 30 років Оксана Василівна пропрацювала у колгоспі "Дружба" села Жовтневе. Має двох онуків і двох правнуків, які мешкають у Рівному. У день ювілею вони були разом з бабусею.

Аби поздоровити ювілярку зранку до її будинку завітали: заступник міського голови Коваленко Юрій Володимирович, начальник управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому Сідельник Катерина Олександрівна, голова міської організації ветеранів Троценко Володимир Іванович та інші, - всі з подарунками та найкращими по-

бажаннями. Індивідуальну надбавку до пенсії принесла листоноша 6-го поштового відділення МВЗ Спасьонова Наталія Миколаївна. Присутні зичили ювілярці довгих літ жиггя та міцного здоров'я. А вона хвилювалася, дякувала Богу і людям за увагу до неї, жартувала.

По обіді 100-літню ювілярку за дорученням Президента України та від імені голови Сумської обласної державної адміністрації привітали голова Охтирської районної державної адміністрації Ігор Станіславович Шарай та його заступник Ольга Миколаївна Гми-ря. Ювілярці вручили вітальний лист від Президента України та подарунки від районної державної адміністрації. У листі Президент зичить шановній іменинниці щастя, міцного здоров'я і Божого благословення.

Начальник управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому Сідельник Катерина Олександрівна розповіла, що відтепер у місті проживають троє

довгожителів, котрі відзначили свій 100-літній ювілей. Оксана Василівна мешкає у своєму будинку разом з одинокою пенсіонеркою Крайнюк Надією Омелянівною. Починаючи з 2004 року жінок обслуговує соціальний працівник територіального центру, роботою соціального працівника старенькі задоволені. Забашта Оксана Василівна користується пільгами, як особа, на яку поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" у розмірі 50% за спожиті послуги газо-, водо-, електропостачання.

Ювілярка прожила нелегке життя, гідне найвищої шани. Пройшла через воєнні лихоліття. Все життя важко працювала. Далеко не кожній людині вдається подолати столітній рубіж. А Оксана Василівна залишається при цьому відкритою, щирою, має легку вдачу.

Подготовила ■ Анна ПРОТАСОВА

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg