Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow ДЕРЖАВНИЙ ТЕХНІЧНИЙ ОГЛЯД-2007
ДЕРЖАВНИЙ ТЕХНІЧНИЙ ОГЛЯД-2007 Печать
Автор Город А   
21.01.2007 г.
Згідно з діючою Постановою Кабінету Міністрів України № 141 від 26 лютого 1993 року, якою затверджені Правила проведення технічного огляду автомобілів, автобусів, мототран­спорту та причепів, які є обов'язковими для виконання міністерствами, відомствами, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та громадянами України

ТЕХНІЧНОМУ ОГЛЯДУ ПІДЛЯГАЮТЬ : 
* Легкові та вантажні автомобілі, мотоцикли, моторолери, причепи, напівпричепи ор­ганізаційна також громадян (у разі використання їх у комерційних цілях) - один раз на рік з 2 січня по 31 липня.
* Автобуси, вантажні автомобілі, пристосовані для перевезення людей - два рази на рік , а у разі використання їх для надання послуг з перевезення пасажирів та спеціалізовані авто­мобілі для перевезення небезпечних вантажів - щокварталу.
*Легкові та вантажні автомобілі, мотоцикли, моторолери, причепи напівпричепи індивіду­альних власників (у разі використання їх для індивідуальних потреб) - один раз на два роки.
Зокрема в цьому році техогляду підлягають транспортні засоби , рік випуску яких закінчується на непарну цифру.

ДЕРЖАВНИЙ ТЕХНІЧНИЙ ОГЛЯД ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ ПРОВОДИТЬСЯ :

З 2 січня по 31 липня - для яких встановлено термін один раз на рік або на два роки.

З 2 січня по 31 липня та з 1 вересня по 30 листопада - для яких встановлено термін два рази на рік.

Протягом попереднього кварталу - для яких встановлено термін щокварталу.

Під час проведення технічного огляду транспортного засобу його власник пред'являє комісії свій паспорт, (підприємства, установи та організації - копію наказу про закріплення водія за транспортним засобом), реєстраційний документ, довідку лабораторії діагностики технічного стану дорожніх транспортних засобів встановленого зразка, квитанції про спла­ту обов'язкових платежів та встановленої суми податку з власників транспортних засобів. У водія перевіряється наявність посвідчення водія на право керування відповідною кате­горією транспортних засобів, обов'язкове страхування і довідка про медичний огляд. Технічний стан та обладнання транспортних засобів перевіряються на відповідність вимо­гам законодавства, правил, норм і стандартів щодо забезпечення безпеки дорожнього ру­ху та охорони навколишнього середовища за адресою: м. Охтирка вул. Транспортна, № 2, станція діагностики. На спеціальних автомобілях додатково перевіряються наявність перед­баченого стаціонарного обладнання спеціальних світлових та звукових сигналів, кольоро - графічного пофарбування і написів. Технічний стан причепів і напівпричепів перевіряються у складі автопоїздів.

СПЛАТА ОБОВ ' ЯЗКОВИХ ПЛАТЕЖІВ :

За проведення ДТО автомобіля, автобуса - 7,50 грн.

За проведення ДТО мотоцикла, причепа - 4,50 грн.

За комп'ютерну обробку -16,00 грн.

Перевірка технічного стану транспортного засобу із застосуванням діагностичного облад­нання і КВП - 34,00 грн.

Перевірка двигунів транспортних засобів на вміст шкідливих речовин у відпрацьованих газах -11,00 грн.

Націнка за талон про проходження ДТО (річний) -1,80 грн.

Націнка за талон про проходження ДТО (квартальний) - 3,75 грн.

За талон про проходження ДТО (річний) - 7,20 грн.

За талон про проходження ДТО (квартальний) -15,00 грн.

Ставка податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів сплачується залежно від об'єму двигуна.

Власники транспортних засобів, мешканці Охтирського району, в цьому році, крім вказаних за графіком техогляду днів, зможуть пройти його в автогосподарствах за місцем проживання, після огляду державних транспортних засобів.

Є. Галкін, ст. державтоінспектор 2-го МР ВДАІ при УМВС України в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg